Retirada del suport a l’anomenada a projecte per a la identitat corporativa del Centre del Còmic

24/11/21
Retirada del suport a l’anomenada a projecte per a la identitat corporativa del Centre del Còmic

Des de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) i la Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana, manifestem la retirada del nostre suport a l’anomenada a projecte organitzada pel Servei d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, per a l’encàrrec de la identitat corporativa del Centre Valencià d’Estudis i Conservació del Patrimoni del Còmic.

El motiu és que no s’han tingut en compte les propostes de millora que es van fer des de la ADCV en rebre l’esborrany de les bases. Tampoc s’han modificat després dels diversos contactes i crides amb responsables del Servei d’Acció Cultural.

En la nostra opinió, aquesta convocatòria no garanteix un bon encàrrec de disseny per dues qüestions, que han sigut les que traslladem i transmés per diversos canals:

  •  L’encàrrec no està ben definit: falta concretar número i tipus de peces i formats. Sabem que un encàrrec mal definit comporta dolents entesos i discrepàncies en la relació client-professional i, per tant, en el procés de treball. A més, al no especificar-se el detall i l’envergadura del treball, no es pot pressupostar adequadament.
  • Els terminis de temps plantejats no són realistes i no garanteixen el correcte desenvolupament del procés de disseny, sobretot si el que es desitja és tindre un bon resultat.

Després de la sol·licitud formal de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana perquè es rectificaren aquests punts i l’oferiment per a la reformulació a un adequat encàrrec de disseny, sense o rebre resposta favorable, ens veiem en l’obligació de retirar puntualment el nostre suport en aquesta convocatòria.

Ens consta, per les diverses converses d’aquests dies entre l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana i el Servei d’Acció Cultural, la bona predisposició de les persones que treballen en aquest Servei per fer bé els encàrrecs de disseny en el futur, sense els condicionants diversos que han malmés aquesta convocatòria en concret. Per això, volem deixar constància la voluntat de totes dues entitats,
ADCV i Fundació del Disseny, de continuar col·laborant amb aquesta àrea de l’Ajuntament en successives convocatòries o qualsevol iniciativa vinculada al disseny i la creativitat.

L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, com a portaveu dels i les professionals del disseny de la regió, té entre les seues funcions la de vetlar per les bones pràctiques de contractació de disseny, defensar la professió i exercir les accions necessàries perquè siga entesa, normalitzada i, per tant, respectada i valorada com mereix. La Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana secunda i reforça la consecució d’aquests objectius i, per a això, totes dues entitats mantenim obertes les nostres vies de col·laboració i assessorament en relació al disseny davant qualsevol organització, pública o privada.