Contractar disseny

En l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) treballem per a afavorir i vetlar per les bones pràctiques en la contractació de disseny. La nostra recomanació és senzilla: els treballs de disseny els han de desenvolupar professionals del disseny. Així, s’assegura un resultat eficient i de qualitat per a l’entitat contractant, a més de ser la via més econòmica i eficaç de resoldre una necessitat o un problema.

Hi ha diverses fórmules de contractació que permeten connectar amb un equip de disseny qualificat amb el qual es pot establir una relació laboral. Així s’inicia el camí cap a l’ús estratègic del disseny, personalitzat i adaptat a les particularitats de cada organització. Un bon projecte de disseny es basa en una relació estreta entre contractant i dissenyador, que permet que el o la professional s’hi involucre plenament, aconseguisca el millor resultat i acabe oferint al seu client una inversió rendible.

Es pot accedir a la contractació d’un dissenyador de diverses maneres:

Encàrrec directe

 • Si coneixeu el nom d’un o una professional o el d’un estudi o agència, o voleu limitar la cerca a una disciplina específica, el nostre directori és un bon inici.

  Per accedir al buscador, feu clic ací.

 • Aquesta opció garanteix respostes serioses ja que l’oferta es difon de manera interna entre els socis i les sòcies, que tenen acreditada la qualificació i el compromís professional.

  Per a publicar una oferta de treball, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres fent clic ací.

Convocatòria professional

 • En aquests concursos es fa una convocatòria a un nombre reduït de professionals o estudis (de tres a cinc) que es trien en funció de l’objecte del concurs. El procés es desenvolupa en dues fases. En una primera fase, es convida, a través d’un briefing detallat, tots i totes els candidats a participar-hi proposant una mostra o aproximació al treball sol·licitat. Tots els equips de disseny reben una remuneració per aquest treball. Entre els treballs que es reben, es tria els que es consideren més apropiats i es contracta l’encàrrec definitiu a l’autor o autora; i aquesta seria la segona fase.

  L’encàrrec definitiu comportarà, lògicament, el pagament dels honoraris que pertoquen, independents de la quantitat pagada en la primera fase. Aquesta pràctica exigeix conéixer el mercat del disseny per a convidar-hi els o les professionals més adequats. El nombre restringit de participants permet que es facen reunions prèvies amb ells en què es pot matisar l’encàrrec o resoldre’n els dubtes. Cada participant presenta una proposta i ho fa directament, de manera que pot defendre i explicar la solució que hi proposa.

 • Aquesta convocatòria professional oberta es basa a fer una selecció basada en el portafolis professional de treballs, a més de tindre l’assessorament de les associacions professionals i de formar un comité de selecció amb majoria professional. Es pot fer en una sola fase, triant un equip de disseny o professional entre tots els que s’hi presenten i se signa amb aquest equip un contracte per a dur a terme l’encàrrec. També es pot fer en una doble fase, en què primer se seleccionen entre tres i cinc finalistes i després d’una reunió personal se selecciona l’equip que durà a terme el treball.

  Per a publicar una crida a projecte, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres fent clic ací.

El disseny té un gran impacte en els negocis, en els serveis i en la comunicació. Si voleu obtindre’n més informació sobre com el disseny millora els resultats, els diferents usos del disseny i les raons per les quals cal contractar un dissenyador, visiteu https://economiadisseny.com/d-tool/.