Coneix-nos

L’ Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) dóna valor al disseny com a sector professional que treballa per a generar impacte positiu empresarial, cultural i social.

ADCV

Defenem els interessos dels i les professionals del disseny i ens esforcem per atendre les seues necessitats; fomentem l’intercanvi d’experiències, la connexió i l’aprenentatge entre creatius amb la finalitat de mantindre cohesionat el sector del disseny a la Comunitat Valenciana. En la nostra labor creem aliances amb altres col·lectius i amb el sector empresarial, públic i social.

Entre els quasi 300 socis i sòcies, hi ha sis Premis Nacionals de Disseny i una vintena d’empreses valencianes de les més representatives del disseny espanyol.

Promovem el disseny com a procés de creació la finalitat del qual és resoldre problemes, augmentar la competitivitat de les empreses i el benestar de les persones, i en visibilitzem els múltiples usos que impulsen la innovació i l’assoliment amb èxit d’objectius.

Participem en grups de presa de decisió i en la creació de projectes interdisciplinaris i aportem la visió estratègica del disseny per al desenvolupament de processos eficaç i eficient. Principalment, l’ADCV duu a terme la seua activitat en l’àmbit regional (Comunitat Valenciana), però també nacionalment (READ) i en l’àmbit europeu (BEDA).

 • L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat valenciana està formada per dissenyadors i dissenyadores professionals, estudiants i docents de disseny i algunes entitats, i junts treballem amb el compromís ferm de millorar, per mitja del disseny, l’entorn en què vivim.

  L’ADCV és una entitat sense ànim lucratiu creada en 1985 amb els objectius de defendre i promoure la professió.

  Des d’aquesta associació desenvolupem projectes pioners que promouen l’ús del disseny i donen visibilitat al seu caràcter estratègic, que assegura processos de qualitat eficaços i eficients.

  Així mateix, mirem de mantindre en contínua formació i informació els nostres socis i sòcies i ho fem per mitjà de mailings, xarxes socials, publicacions, cursos i jornades.

  Tenim la nostra seu a Las Naves, centre d’innovació que pertany a l’Ajuntament de València. Des d’ací participem en l’organització d’activitats i dotem el centre de contingut, per la qual cosa ens sentim plenament involucrats en aquest projecte que considerem imprescindible per a la ciutat.

  El nostre tarannà obert i receptiu fa que mantinguem un vincle estret amb entitats com la Xarxa Espanyola d’Associacions de Disseny (READ), i el Bureau of European Design Associations (BEDA). En aquests àmbits, externs a la Comunitat Valenciana, és on l’ADCV ha guanyat un reconeixement ampli, que ha aconseguit per la qualitat i constància de les accions de l’Associació.

  En un altre vessant, destaca la nostra col·laboració amb entitats relacionades amb la innovació i clústers empresarials i, molt especialment, amb l’organització de València Capital Mundial del Disseny 2022. Som associació impulsora de la candidatura i formem part del Comité Directiu d’aquest projecte, que defén el disseny com un dels elements identitaris d’una ciutat pròspera, inclusiva, creativa, sostenible i resilient.

  Des de l’ADCV intervenim en els processos institucionals, socials o empresarials que considerem pertinents per assegurar la dignitat dels i les professionals del disseny. D’aquesta manera, mantenim una postura clara en contra de les convocatòries de treball especulatiu, com ara els concursos oberts que no són respectuosos per als i les professionals i no asseguren un resultat amb el nivell de qualitat que requereix l’encàrrec.

  Treballem per a demostrar el valor del disseny com a mitjà que genera riquesa social i econòmica. Per això treballem en diferents accions i col·laborem en diversos projectes.

  Si voleu conéixer més de prop els nostres projectes més importants: Projectes destacats

 • READ és la Xarxa Espanyola d’Associacions de Disseny Gràfic, Interior i Producte, una entitat espanyola sense ànim lucratiu amb activitat d’àmbit estatal i projecció internacional, constituïda per a la coordinació i la integració de la comunitat nacional de dissenyadors. Està formada per onze associacions espanyoles:

  READ té els objectius de difondre la cultura del disseny, promoure i fer més visible l’activitat del sector, enfortir la posició dels i les professionals del disseny i contribuir a la transformació del teixit econòmic, establint relacions més competitives i eficients i fomentant situacions d’encontre social.

  Són valors consolidats de READ el gran nombre de dissenyadors associats que reuneix i l’àmplia distribució geogràfica de les associacions que la configuren. A això, se suma l’aposta per allò digital, la cocreació, l’activitat «glocal», el compromís amb l’excel·lència professional i la perspectiva triple balanç (econòmic, social i ecològic).

  Per conéixer millor aquesta Xarxa Espanyola d’Associacions de Disseny, visiteu el seu web.

Compromís amb el disseny

L’ADCV és conscient de la responsabilitat del disseny per a crear impacte positiu. La nostra finalitat és generar riquesa social i econòmica. I ho fem de manera innovadora, fent servir el disseny per a resoldre problemes posant les persones en primer lloc i també en el punt d’arribada. Connectant visions i cultures. Dibuixant ponts entre tecnologia i humanitat. Posant fre al deteriorament mediambiental, ja que és motor de l’economia circular. Creant entorns habitables, amables i coherents. I oferint visió estratègica per a convertir problemes en oportunitats.

Els dissenyadors i les dissenyadores tenim el repte d’abordar els desafiaments socials i productius oferint solucions per mitjà de noves idees, productes i llenguatges que impulsen la innovació. El disseny permet afrontar aquests canvis i millores per a potenciar el creixement empresarial i afavorir el benestar de la societat tenint cura del planeta.

Equip ADCV + Junta Directiva

 • María Navarro

  Gerencia / Direcció projectes
 • Yolanda Laguna

  Secretaria tècnica
 • Romina Jaimovich

  Coordinadora de projectes
 • Yolanda Herráiz

  Presidenta
 • Ramón Arnau

  Vicepresident
 • Juanma Gallego

  Secretari
 • Vicente Gallega

  Tesorer
 • Marcelo Alegre

  Vocal
 • Ana Francés

  Vocal
 • Sabina Alcaraz

  Vocal
 • Melani Lleonart

  Vocal
 • Juliane petri

  Vocal
 • Javi Tortosa

  Vocal
 • Rosana Monrós

  Vocal
 • César Martínez

  Vocal
 • Lorena Sayavera

  Vocal

Decàleg d'objectius i principis ADCV

1

Donar valor i promoure el disseny.

2

Defendre i dignificar la professió.

3

Visibilitzar i difondre projectes innovadors.

4

Reforçar i fomentar la participació.

5

Descobrir i establir vincles com a col·lectiu.

6

Reconéixer i premiar l’excel·lència del sector.

7

Facilitar i compartir sinergies professionals.

8

Garantir i promoure les bones pràctiques.

9

Crear i estendre aliances externes.

10

Impulsar i reforçar la presència pública del disseny.

Estatuts

L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) té una trajectòria llarga que s’inicia quan professionals del disseny industrial o gràfic la creen en 1985. Actualment, és un col·lectiu de professionals de diferents disciplines del disseny, no només de producte i gràfic, entre els quals hi ha dissenyadors de producte digital, d’espais, d’experiències, de direcció d’art i creativa, consultors estratègics, gestors de disseny…

Si vols conéixer els Estatuts i el Reglament Intern de l’ADCV, pots descarregar-los ací:

ADCV

Molts i moltes professionals del disseny en la Comunitat Valenciana ja formen part de la ADCV. Descobreix les raons!

FES-TE MEMBRE