Els ‘Premis Impacte Positiu’ parlen de disseny sostenible el 21.09 en Las Naves

16/09/22
Els ‘Premis Impacte Positiu’ parlen de disseny sostenible el 21.09 en Las Naves

Els set estudis responsables dels millors dissenys amb impacte positiu en les persones i l’entorn realitzats en els tres últims anys en la Comunitat Valenciana es donaran cita, el dimecres 21 de setembre, en una jornada en la qual posaran en valor la responsabilitat i el potencial del disseny per a construir un món més sostenible, accessible i inclusiu. Es tracta de Studio Inma Bermúdez, EstudiHac, Nacho Timón Diseño Industrial, Trampolín, Hoy es el Día, Vitale i Apu’a.

La trobada és un dels ‘esdeveniments destacats’ de la XIII València Disseny Week (VDW), la gran setmana del disseny organitzada per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), que enguany enllaça amb el World Design Street Festival de València Capital Mundial del Disseny. Tindrà lloc en el centre d’innovació Las Naves, coorganitzador de la jornada. (L’entrada és lliure, fins a completar aforament).

Les dissenyadores i dissenyadors que les van crear presentaran les peces guanyadores dels ‘Premis Impacte Positiu’, nova categoria introduïda per la ADCV en VI edició dels seus Premis, que es van entregar el mes de maig. En concret, els jurats van atorgar aquest reconeixement als “treballs que contribueixen, de manera especialment destacable, a la millora de la societat i l’entorn” a huit projectes.

Studio Inma Bermúdez, EstudiHac, Nacho Timón Disseño Industrial, Trampolín, Hoy es el Día, Vitale i Apu'a presentaran els dissenys guardonats pel seu impacte positiu en els VI Premis ADCV

Cinc dels ‘Premis Impacte Positiu’ van recaure en peces de disseny de producte (‘Col·lecció Roots’ i ‘Knopare’, tots dos creats per Studio Inma Bermúdez; ‘Ànec V’, de Apu’a; ‘Fairy’, de Nacho Timón Diseño Industrial, i ‘Hari Re-Wood’, de EstudiHac); dos en disseny gràfic (‘Etiquetas inclusivas para Zeta Beer’, de Trampolín, i ‘Guía para un comercio y hosteleraía sostenibles’, de Hoy es el Día), i una en espais (‘Clínica dental infantil de Isabel Cadroy’, d’estudi Vitale).

En la valoració de les peces candidates als premis en aquesta categoria es van tindre en compte tant el caràcter dels materials utilitzats, com la seua usabilitat, els processos que requereixen i els seus impactes al llarg de tot el seu cicle de vida i després de la finalització d’aquest.

“El disseny és present en tots els àmbits, activitats i moments de la nostra vida. Les i els professionals del sector són capaços de contribuir amb les seues creacions a la desitjada evolució cap a un món millor, atenent a cura del medi ambient i la qualitat de vida de totes les persones. Amb els ‘Premis Impacte Positiu’ volem destacar i divulgar aquesta capacitat”, subratlla María Navarro, gerent de la ADCV.

Connectar disseny amb ciutadania

La Jornada ‘Disseny amb Impacte Positiu’ està oberta a l’assistència de professionals i persones interessades, que tindran l’oportunitat de debatre amb les i els dissenyadors guardonats, tant en finalitzar les presentacions de les peces com en el networking, en línia amb l’objectiu principal de la Vàlencia Disseny Week: acostar disseny i ciutadania.

“Aquesta trobada s’integra perfectament en les línies de treball de Las Naves com a centre d’innovació enfocat en projectes que busquen millorar la vida de les persones. El disseny abasta des de la concepció de la peça fins a la seua producció, distribució, ús i el seu tractament o possibilitats després de finalitzar el mateix. Sens dubte, durant aquesta jornada podrem aprofundir amb els dissenyadors i dissenyadores en el seu procés creatiu per a aconseguir projectes responsables i sostenibles”, apunta Marta Chillarón, directora de Las Naves.

Programa complet de la VDW, horaris i vies per a confirmar participació.