El president Puig rep als ‘Premis ADCV’ i dona el seu suport al disseny de la Comunitat

11/07/22
El president Puig rep als ‘Premis ADCV’ i dona el seu suport al disseny de la Comunitat

“No pot haver-hi una transició, un canvi de model, sense el disseny, amb tot el que representa en tots els sectors de l’economia i l’empresa. És sinònim de progrés i horitzó de futur”, ha subratllat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en la recepció oficial a les i els professionals i estudis reconeguts en la VI edició dels Premis ADCV. En l’acte van participar, també, referents del sector en la Comunitat Valenciana, la Junta Directiva de la ADCV i alguns dels Premis Nacionals de Disseny de la regió.

Per al president, “el disseny sempre ha estat lligat al nostre territori, als nostres sectors productius i a la nostra idiosincràsia”, un paper que ha sigut reconegut a nivell nacional i internacional, pel seu impuls a l’hora de per a generar oportunitats, creativitat i innovació.

En aquesta línia, va subratllar l’elecció de València com “la primera ciutat espanyola designada Capital Mundial del Disseny, una fita que ens posiciona a l’avantguarda del disseny i ha suposat un punt d’inflexió”, i va posar en valor l’alt percentatge de Premis Nacionals de Disseny que han recaigut en professionals i empreses de la Comunitat Valenciana en els últims anys.

En la seua intervenció, el cap del Consell s’ha referit a l’impacte econòmic del disseny en la Comunitat Valenciana i ha explicat que les indústries intensives en disseny generen més del 13% de l’ocupació, “un sinònim de progrés”, ha subratllat.

Per tot això, el president ha animat al sector industrial i empresarial valencià a apostar per la “innovació, la creació i el disseny” com a factors d’èxit i ha felicitat els guardonats en els VI Premis ADCV i als premiats a nivell nacional, en els sectors del tèxtil, el moble o la il·luminació.

Uns premis ‘de rècord’

L’edició de 2022 dels Premis ADCV ha aconseguit màxims històrics en nombre de candidatures registrades -550-, de finalistes -263- i de guardonats -64-. En total, es van concedir premis Or i Plata en 27 categories: 30 ‘ors’ -quinze en disciplines de disseny gràfic i digital; dotze en producte, i tres en espais- i 26 ‘plates’ -catorze en disseny gràfic i digital; huit en producte, i quatre en espais-.

A més, per primera vegada es van atorgar els ‘Premis Impacte Positiu’, que han reconegut a aquells projectes que contribueixen, de manera especialment destacable, a la millora de la societat i l’entorn. Es van entregar huit guardons: dos en categories de disseny gràfic; una en disseny d’espais, i cinc en producte.

Els tres Premis Honorífics, concedits per votació de la base de professionals i estudis associats a la ADCV, han recaigut en aquesta edició en el dissenyador Paco Bascuñán (en ‘Trajectòria Professional’), l’empresa Actiu (en ‘Innovació’) i el Centre del Carme Cultura Contemporània (en ‘Entitats’).

DRAG

Els treballs de disseny premiats en la sisena edició dels guardons i els honorífics estan recollits en la publicació ‘Premis ADCV 2022. Collita 2019-2021’, en la web oficial (www.premiosadcv.com) i en la mostra ‘Premis ADCV’, coorganitzada al costat del centre d’innovació Las Naves i que pot visitar-se en la seua seu fins al 23 de setembre..

Gran suport institucional i empresarial

L’edició de 2022 dels Premis ADCV 2022 ha comptat amb el suport de la Generalitat Valenciana, Diputació de València, Ajuntament de València, World Design Capital València 2022 i el centre d’innovació Las Naves, i la col·laboració de Cervesa Túria.

A més, ha tingut com a col·lectius i entitats amigues a la Xarxa Espanyola d’Associacions de Disseny (READ); l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics (ADG-FAD); el Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV); la Associació de Professionals de la Il.lustració Valenciana (APIV); el Col·legi Oficial de Publicitaris i Relacions Públiques de la Comunitat Valenciana; la Associació de Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (ComunitAD); la Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló, La Exprimidora; València Plaza; DXI Magazine, i DissenyCV.