24/11. Barcelona, València i el disseny

11/11/22
24/11. Barcelona, València i el disseny

Barcelona i València celebren la connexió de totes dues ciutats a través del disseny amb la programació d’unes activitats que posaran en valor les relacions dels respectius teixits creatius i productius, a partir de dissenys que contribueixen a la consecució dels actuals reptes socials, econòmics i mediambientals.

Per a constatar aquestes connexions creatives, i amb motiu de la World Design Capital València 2022, una versió especial de la ja clàssica exposició «El millor disseny de l’any» itinera a València i s’instal·larà allí fins a mitjan febrer. Organitzada pel FAD, en col·laboració amb la ADCV i el Centre Cultural La Nau, aquesta acció compta amb l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona i el Disseny Hub.

El dijous 24 de novembre, inaugurem la mostra i us convidem a participar en una xarrada amb confessions i reflexions entorn de la pràctica professional. Un acte amb la presència de responsables polítics, professionals, empreses del sector i de les entitats de promoció del disseny de totes dues ciutats, que es convertirà en una ocasió única per a crear, activar i facilitar vincles i col·laboracions entre dos potents ecosistemes del disseny.

Si vols acompanyar-nos, pots inscriure’t ací.

L'exposició 'El millor disseny de l'any' està integrada per 40 obres que donen visibilitat a l'excel·lència creativa i els valors del bon disseny, en les seues diferents disciplines. Inclou els Premis Impacte Positiu de ADCV

Trobe ‘El pecat i el disseny’

El 24 de novembre, a les 18.30 hores, celebrem la jornada ‘El pecat i el disseny. Confessions i reflexions València–Barcelona entorn de la pràctica professional’.

Quin paper juguen l’ètica i els valors en la nostra pràctica diària? Projectar sota criteris de sostenibilitat o inclusió és un deure o un privilegi? En aquesta trobada, convidem a reflexionar sobre el paper i la responsabilitat de les professions creatives i activar el pensament crític del col·lectiu.

Parlarem amb Inma Bermúdez (Studio Inma Bermúdez), Mari Carmen Estevan (Hoy es el Día), Santi Fuster (Bendita Gloria), Alfredo Payá (noname29), Mercè Berengué (Roldán + Berengué Arquitectes) i Guillermo Santomà. Una xarrada comissariada i conduïda per Melani Lleonart i Álvaro Sanchis (Estudi Pedra i docents en la UPV).

Expo ‘El millor disseny de l’any’

Després de la jornada, a les 20 hores, tindrà lloc la inauguració oficial de l’exposició ‘El millor disseny de l’any. Bellesa, sostenibilitat, inclusivitat i innovació’.

La mostra està integrada per 40 projectes que donen visibilitat a l’excel·lència creativa i els valors del bon disseny, en les seues diferents disciplines. Seguint uns itineraris transversals que responen als principis de la New European Bauhaus, s’exhibeixen obres finalistes i guanyadores dels Premis FAD d’Arquitectura, els Premis ADI de disseny industrial i els Premis ADG Laus de disseny gràfic i comunicació visual, tots ells organitzats per les associacions del FAD.

A més, s’inclou una secció amb els dissenys guanyadors del Premi Impacte Positiu de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV). En la VI edició dels Premis ADCV, que es van entregar el mes de maig, els jurats van atorgar aquest reconeixement als “treballs que contribueixen, de manera especialment destacable, a la millora de la societat i l’entorn” a huit projectes.

Cinc dels ‘Premis Impacte Positiu’ van recaure en peces de disseny de producte (‘Col·lecció Roots‘ i ‘Knopare‘, tots dos creats per Studio Inma Bermúdez; ‘Ànec V’, de Apu’a; ‘Fairy‘, de Nacho Timón Disseny Industrial, i ‘Hari Re-Wood’, de EstudiHac); dos en disseny gràfic (‘Etiquetes inclusives per a Zeta Beer‘, de Trampolín, i ‘Guia per a un comerç i hostaleria sostenibles‘, de Hoy es el Día), i una en espais (‘Clínica dental infantil d’Isabel Cadroy’, d’Estudi Vitale).