La ADCV ocuparà la vicepresidència 2a de READ en el període 2021-2022

15/03/21
La ADCV ocuparà la vicepresidència 2a de READ en el període 2021-2022

L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) ocuparà la vicepresidència segona de la Xarxa Espanyola d’Associacions de Disseny (READ) durant el període 2021-2022, representada per Vicente Gallega. En aquest nou mandat, assumeix la presidència, que és rotatòria entre els organitzacions sòcies, l’Associació Gallega de Disseny (DAG), amb la dissenyadora Uqui Permui.

El relleu en la Junta Directiva va ser ratificat per Assemblea General el 13 de març, en una reunió celebrada en format en línia, per a garantir la seguretat de tots els assistents en l’actual context. L’equip executiu es completa amb Conca Dissenya, en la vicepresidència primera, representada per Juan Lázaro; el EIDE (Euskadi i Navarra), amb Benicio Aguerrea, en la Secretaria; i La Exprimidora, Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló, en la Tresoreria, amb Cristina Cavaller.

Vicente Gallega, actual tresorer de la Junta Directiva de la ADCV, va ser el president de READ en el període 2017-2018.

Es crearà un grup de treball específic sobre la New European Bauhaus, per a aprofitar el seu gran potencial per al món del disseny

La nova presidenta, Uqui Permui, va destacar la internacionalització, les relacions externes i internes i els grups de treball col·laboratius com els tres eixos sobre els quals es continuarà basant l’activitat de READ en aquest nou mandat, marcat per la crisi sanitària i econòmica provocada per la pandèmia de coronavirus. En aquest context, factors com la sostenibilitat, les aliances i co-creació i la digitalització cobren major força que mai. De manera transversal, se situa la comunicació, per a la qual s’elaborarà un pla específic.

“READ és un projecte col·lectiu i, com a tal, ha de continuar desembolicant els projectes en marxa, al mateix temps que sorgeixen i hem de fer front a altres nous”, va destacar.

Entre els punts concrets a treballar en el marc del Pla d’Acció, va esmentar “la necessitat de mostrar la diversitat del disseny i de la cultura dels diferents territoris i de significar, d’alguna manera, tota aqueixa riquesa que constitueix READ”.

Es mantindran els grups de treball existents, entre ells, ‘From Spain With Design (FSWD)’, ‘La Multilateral’, ‘Bones Pràctiques’, ‘Transferències. Design’ i el treball que desenvolupa el dissenyador soci de la ADCV, Kike Correcher, representant de READ en BEDA.

S’incorporarà, com a nou grup de treball, el col·lectiu Gràfiques en Negre i es crearan dos més: un que aglutinarà les diferents iniciatives que estan sorgint entorn dels arxius de disseny i un altre al voltant de la New European Bauhaus -la iniciativa de la Comissió Europea que en els últims mesos està alineant i mobilitzant a les diferents comunitats creatives del continent-.

El 9é ENAD, del 15 al 17 d’octubre

La nova presidenta va presentar el pre-programa de la 9a Trobada Nacional del Disseny, que se celebrarà a Santiago de Compostel·la els dies 15, 16 i 17 d’octubre de 2021.

Coincidirà amb el fòrum bianual FEED, organitzat per DAG, i amb la presentació de la primera exposició del projecte From Spain With Design, en el Centre Gallec d’Art Contemporani (CGAC).

READ engloba a onze associacions de professionals de disseny: AAD, Associació Andalusa de Dissenyadors; ADCV, Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana; AGA, Associació de Dissenyadors Gràfics d’Astúries; Cuenca Disseny; DAG, Associació Galega de Deseñadores; DiEx, Associació de Dissenyadors d’Extremadura; DIMAD, Associació Dissenyadors de Madrid; DIP, Associació de Professionals del Disseny i la Comunicació Publicitària de la Regió de Múrcia; DIS, Associació de Dissenyadors Gràfics de Sòria; EIDE, Associació de Dissenyadors d’Euskadi, i La Exprimidora, Associació de dissenyadors i creatius de Castelló.

Entre els seus objectius, destaca “difondre la cultura del disseny, promoure i fer més visible l’activitat del sector, enfortir la posició dels professionals del disseny i contribuir a la transformació del teixit econòmic, establint relacions més competitives i eficients i fomentant situacions de trobada social”.