Compte arrere per a la València Disseny Week més àmplia, diversa i sostenible!!!

05/09/22
Compte arrere per a la València Disseny Week més àmplia, diversa i sostenible!!!

L’any de València com a Capital Mundial del Disseny, celebrem l’edició més diversa i ambiciosa de la València Disseny Week (VDW), tant per nombre d’activitats com pel seu enfocament. Sostenibilitat, tradició, avantguarda, co-creació i futur es donen la mà en les més de 40 cites proposades, el doble que en 2021, obertes a la participació de totes les persones interessades.

Activitats que posen en valor al disseny com a aliat estratègic en la millora de la qualitat de vida, la innovació i la competitivitat empresarial i l’evolució cap a models socials i econòmics més sostenibles, inclusius i integradors.

El major festival de disseny organitzat per la ADCV des de la posada en marxa de la primera VDW se celebra del 19 al 23 de setembre, enllaçant amb el World Design Street Festival, l’esdeveniment més participatiu de València Capital Mundial del Disseny.

“La València Disseny Week és clar exemple del talent, el potencial i l’esperit de cooperació i treball en equip amb els quals s’ha aconseguit que València siga, enguany, la World Design Capital. Al llarg d’una setmana, el disseny serà protagonista de la vida pública de la ciutat, en múltiples espais i amb diferents formats i propostes, totes alineades amb l’objectiu principal compartit pel World Design Street Festival i la València Disseny Week: acostar el disseny a la ciutadania”, subratlla Ángel Martínez, president de la ADCV.

La XIII VDW se celebra del 19 al 23 de setembre, enllaçant amb el World Design Street Festival, l'esdeveniment més participatiu de València Capital Mundial del Disseny

La XIII VDW inclou rutes i jornades de portes obertes, exposicions, xarrades, jornades, tallers i presentacions, amb diferents continguts i enfocaments. L’ampli i divers programa s’ha definit gràcies a la implicació de professionals i estudis, que van participar en una convocatòria de propostes oberta. A més, estan previstes accions amb mitjans de comunicació, nacionals i internacionals.

Per a garantir el benestar, el gaudi de l’experiència i la màxima seguretat per a tots els participants, la presència en les activitats requereix de confirmació. El programa complet, horaris i vies de registre està disponible en la web oficial de l’esdeveniment.

Esdeveniments destacats de la XIII VDW

Entre els esdeveniments destacats de la VDW en 2022, estan la jornada ‘Disseny amb Impacte Positiu’, en la qual coneixerem les peces guanyadores dels primers ‘Premis Impacte Positiu’ de la ADCV, de la mà dels estudis que els han concebuts (coorganitzada amb el centre d’innovació Las Naves); l’exposició TDC 68, que reuneix els millors treballs de tipografia del món, premiats pel prestigiós Type Directors Club de Nova York (en col·laboració amb la EASD València); la trobada ‘Nextextilegeneration: Innovant en la moda i el tèxtil circular’, promogut per Fundació Finnova i CirCoAX by CircularInnoBooster i que reunirà ponents del sector moda i tèxtil per a explorar les oportunitats de l’economia circular i regenerativa, o l’exposició ‘Premis ADCV’, un recorregut pel millor disseny de la Comunitat Valenciana dels tres últims anys, que pot visitar-se en Las Naves fins al 23 de setembre.

A més, s’inclouen en aquesta categoria la mostra ’10 anys de retorn del sentiment’, que organitza el Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana amb treballs d’empreses artesanes i estudiants de la UPV; la XVII Trobada EAD, cita anual del Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV), i la tercera edició del festival Miradors de l’Horta, que conjumina disseny, cultura i sostenibilitat per a promoure la reflexió sobre el futur de l’horta i la convivència entre espais agrícoles i urbans, organitzat per la Mancomunitat del Carraixet i del qual la ADCV és entitat col·laboradora.

A elles s’uneixen una vintena de propostes organitzades per estudis i empreses de disseny. La informació sobre totes elles pot consultar-se en la pàgina web de la VDW.

DRAG

Rutes i jornades de portes obertes

Després del positiu acolliment en el seu llançament, en la passada edició, la VDW 2022 acull dues rutes per estudis de disseny de València i huit jornades de portes obertes.

“Una excel·lent manera de donar a conéixer què és disseny és entrar en els llocs de treball dels seus professionals. En les Design Walks, els estudis obrin les portes i comparteixen els seus entorns i processos laborals de la forma més natural i directa. Revelen, així, una cara del disseny sovint desconeguda per a la majoria de les persones”, assenyala María Navarro, gerent de la ADCV.

En concret, la ‘Ruta del centre’ es realitzarà el dimarts 20 i visitarà les instal·lacions d’Arnau Reyna, TheRevolution i Laura Yerpes Estudi d’Interiorisme. El dijous 22, la ‘Ruta del Carmen’ recorrerà les seus de Perezochando, Ramón Esteve, Brandsummit i EstudiHac. En ambdues és necessari el registre previ, enviant un email a info@adcv.com.

Nacho Timón Diseño Industrial; PackCo, Brand and Packaging; Studio2/Cuines; Estudio Menta; Jorge Herrera Studio; Boor Studio; CUIT Espai Ceràmic, i Ramón Esteve obriran les portes dels seus estudis en diferents dies i horaris *(detallats en la web oficial).

Innovació, sostenibilitat i futur

La #VDW22 té com a col·laboradors a València Capital Mundial del Disseny 2022, al Ajuntament de València, Generalitat Valenciana, Las Naves, Fira Hàbitat i el saló Nude, compta amb Túria com a cervesa oficial i com a guia oficial amb la Pocket Design Guide.

L’objectiu d’aquesta trobada anual, obert i col·laboratiu és visibilitzar el talent del disseny valencià, tant a nivell nacional com internacional, així com posar en valor el seu abast i potencial com a impulsor de la innovació, la sostenibilitat i l’evolució social, cultural i econòmica.