Prescriptores d’Alemanya i el Regne Unit visiten 14 estudis de disseny socis de la ADCV

15/11/21
Prescriptores d’Alemanya i el Regne Unit visiten 14 estudis de disseny socis de la ADCV

Quinze estudis de disseny de la Comunitat Valenciana -dels quals 14 són membres de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana- participen en València en la ‘missió inversa’ amb prescriptores d’Alemanya i el Regne Unit, que operen, també, a Suïssa, Itàlia, la Xina, el Japó, el Canadà i els Estats Units. Aquesta missió està organitzada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), amb la col·laboració de la ADCV i el suport de World Design Capital València 2022. Es durà a terme del 15 al 17 de novembre, coincidint amb els actes de presentació del programa oficial de València Capital Mundial del Disseny 2022.

En aquesta ocasió s’ha convidat a prescriptores amb diferents perfils que van des d’agències de disseny, relacions públiques, head-hunters, amb interés a conéixer el disseny de la Comunitat Valenciana i col·laborar en l’execució de projectes.

L'acció inclou sessions de networking i la visita a les seus dels quinze estudis de la Comunitat, que es duran a terme els dies 15, 16 i 17 de novembre

En concret, participaran representants de Institut Design Zentrum Berlin, Laude Designagentur, *Connecting Talents, Camron PR, Winkreative, Stupendous, Plateau i Monopo. Visitaran les seus de les instal·lacions dels quinze estudis de la Comunitat participants, especialitzats en els diferents àrees del disseny. D’ells, catorze són socis de la ADCV: Clausell, Nèctar, Silvia Mar, Santiago Sevillano, PackCo | brand & Packaging, Gimeno Gràfic, Nacho Timón, Alegre Design, Borealis, Jorge Herrera, Lavernia & Cienfuegos, Odos Design, Ramón Esteve i Venture Experience. A més, participa Mut.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que aquesta missió s’emmarca en les polítiques de suport a la internacionalització del disseny de la Comunitat Valenciana, impulsades per la Conselleria d’Economia Sostenible, a través de Ivace Internacional. “Comptem amb el talent i l’experiència per a portar el disseny de la Comunitat fora de les nostres fronteres i hem d’aprofitar l’enorme projecció de la Capitalitat mundial del disseny per a aconseguir avançar en aquest procés i aconseguir posicionar a les nostres empreses en els mercats exteriors», subratlla.

“Aquesta acció ‘inversa’ permetrà als prescriptores internacionals aprofundir en el seu coneixement dels estudis de la Comunitat i estem convençuts que es poden generar relacions de col·laboració i sinergies beneficioses per a tots els participants. El disseny de la Comunitat Valenciana té una gran projecció internacional i és reconegut per la seua qualitat i innovació. El suport i la promoció de l’activitat exterior dels estudis i les empreses sòcies de la ADCV és una de les línies estratègiques centrals de la nostra labor i amb la Capitalitat mundial del disseny, en 2022, tenim una gran oportunitat per a impulsar aquesta projecció exterior del nostre treball i obrir nous mercats”, subratlla María Navarro, gerent de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana.

Estratègia de projecció exterior

Aquesta missió inversa és la segona etapa de l’acció desenvolupa el mes de juny al Regne Unit amb el nom de ‘Mission Design’, amb la qual Ivace va facilitar el contacte d’estudis de la Comunitat amb empreses, agents comercials, experts en decoració i prescriptores britànics.

‘Mission Design’ suposa una evolució del programa ‘Follow Us’, que va posar en marxa la ADCV en 2019 per a informar i orientar sobre el procés d’exportació de serveis de disseny, amb suport d’IVACE Internacional -Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, dependent de la Conselleria d’Economia-, el ICEX i el centre d’innovació Las Naves. Es van dur a terme sessions informatives amb els organismes institucionals que gestionen les eines per a l’exportació i una sèrie de workshops impartits per dissenyadors professionals amb experiència en mercats exteriors.

En la Comunitat Valenciana, la contribució del sector del disseny al PIB autonòmic es xifra en 3.762 milions d’euros, el 2,1%, segons les dades de l’estudi ‘L’Economia del Disseny en la Comunitat Valenciana’, dut a terme per la ADCV amb finançament de l’Agència Valènciana de la Innovació (AVI).