Inma Bermúdez, Premi Nacional de Disseny 2022

26/09/22
Inma Bermúdez, Premi Nacional de Disseny 2022

La dissenyadora Inma Bermúdez rep el Premi Nacional de Disseny 2022 del Ministeri de Ciència i Innovació, en la modalitat de ‘Professionals’.

El Ministeri detalla que Inma Bermúdez, sòcia de la ADCV, ha sigut premiada “en reconeixement a una trajectòria d’honestedat creativa i compromís amb la sostenibilitat mediambiental i social. Bermúdez ha aconseguit alçar-se com un nou referent del disseny espanyol en el panorama internacional, preservant l’empremta de la seua mirada femenina i de la seua identitat mediterrània”.

Molt feliços per la nostra sòcia i perquè aquests premis tornen a reconéixer l’excel·lència i compromís del disseny de la Comunitat Valenciana!!!

En la seua resolució, el jurat apunta que el treball d’Inma Bermúdez “evidencia l’elegància, exigència de qualitat, disciplina i lliurament que la converteixen en un exemple a seguir per als dissenyadors i dissenyadores del segle XXI. El seu compromís amb el disseny s’expressa a través d’un excel·lent i reconegut treball creatiu. També es manifesta en l’obstinació d’innovar a través de nous processos i el desenvolupament de materials més respectuosos amb el medi ambient i la societat en un moment en el qual la materialitat dels objectes quotidians ha d’estar en plena sintonia amb els objectius de desenvolupament sostenible”. *(Comunicat complet del Ministeri de Ciència i Innovació, ací).

Aquest reconeixement arriba per a Inma Bermúdez després d’una trajectòria en la qual ha treballat en projectes emblemàtics a nivell internacional, que li han valgut multitud de premis en certàmens tan prestigiosos com els IF Awards, Red Dot Design Award, els premis ADI-FAD, el Premi MINI o els guardons de la ADCV.

El seu Premi Nacional amplia el ja extens palmarés en això guardons de la Comunitat Valenciana. En concret, abans que ella van rebre aquesta distinció set dissenyadores i dissenyadors: Jaime Hayón, Pepe Gimeno, Marisa Gallén, Daniel Nebot, Xavier Mariscal, Nacho Lavernia i Mario Ruiz. A més, és de destacar que és la tercera dona a ser guardonada amb aquesta distinció.

La resta de premis concedits en l’edició de 2022 dels Premis Nacionals d’Innovació i de Disseny són:

  • Premi Nacional de Disseny 2022, ‘Empreses’: Enea.
  • Premi Nacional de Disseny 2022, ‘Joves Dissenyadors’: Alba González.
  • Esment Especial en Disseny 2022, ‘Professionals’: Servicios Digitales de Aragón (SDA).
  • Premi Nacional d’Innovació 2022, ‘Trajectòria Innovadora’: Rocío Arroyo.
  • Premi Nacional d’Innovació 2022, ‘Gran Empresa’: Sacyr.
  • Esment Especial en Innovació 2022, ‘Trajectòria Innovadora’: Emilio García García.
  • Premi Nacional d’Innovació 2022, ‘Petita i mitjana empresa’:  Marine Instruments.

La nostra enhorabona a totes i tots ells!!!

Jurat dels Premis Nacionals 2022

El jurat dels Premis Nacionals d’Innovació 2022 ha estat presidit pel director del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), Javier Ponce, i ha comptat amb Eduardo Anitua, Cristina Aranda, Xavier Ferrás, Almudena Trigo i Elena Schaeidt, actuant com a secretari el subdirector general de coordinació de la Innovació, Ignacio García Fenoll.

Per part seua, el jurat dels Premis Nacionals de Disseny 2022 ha estat presidit per la directora de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), Immaculada Aguilar, i ha comptat amb Danny Saltaren, Adela Gimeno, Maritza Guaderrama, Soledad Lorenzo Martín-Gamero i David de Prado, actuant com a secretari el subdirector general de coordinació de la Innovació, Ignacio García Fenoll.