Últims dies d’inscripció en la convocatòria de Premis ADCV 2022!!

01/02/22
Últims dies d’inscripció en la convocatòria de Premis ADCV 2022!!

Busquem els millors treballs de disseny gràfic i digital, de producte i d’espais, realitzats per estudis, professionals, estudiants o equips de disseny d’empreses de la Comunitat Valenciana entre l’1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2021.  En la VI edició dels nostres Premis ADCV, premiarem “l’excel·lència del disseny i l’impacte positiu econòmic, social, ambiental i cultural que aporta la seua integració en empreses, institucions i projectes”. El termini de presentació de candidatures s’ha ampliat fins al 7 de març.

Però, a més, estrenem pàgina web, www.premiosadcv.com,  concebuda no sols com a plataforma de gestió dels guardons, sinó com a aparador del millor disseny de la Comunitat Valenciana: acull una mostra digital permanent dels treballs premiats i finalistes des de la primera edició. Una plataforma dissenyada per l’estudi Yinsen, pertanyent a la ADCV.

Llancem la web www.premiosadcv.com des de la qual presentar candidatures i que recull una mostra digital de tots els finalistes i premiats des de 2009

Els guardons se centren en els camps de disseny gràfic i digital, de producte i d’espais, amb 40 categories. Poden presentar-se treballs produïts o difosos per primera vegada entre l’1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2021. Encara que la convocatòria és bianual, l’última edició va haver d’ajornar-se per les restriccions imposades amb motiu de la pandèmia de coronavirus.

En cadascuna de les categories, es triarà un premi ‘Or’ i un altre ‘Plata’. A més, s’atorguen tres guardons honorífics: ‘Premi ADCV Entitats’; ‘Premi ADCV Innovació’, i ‘Premi ADCV a la Trajectòria Professional’.

A ells se suma, en aquesta edició, un nou guardó: el ‘Premi Impacte Positiu’, al projecte o projectes que contribuïsquen, de manera especialment destacable, a la millora de la societat i l’entorn. Per a poder optar a aquest nou reconeixement, s’haurà d’explicar, en l’apartat corresponent del formulari d’inscripció, l’aportació transformadora del projecte davant un repte concret identificat, així com la seua incidència positiva.

“Amb aquest nou guardó, volem subratllar el paper del disseny no sols com a agent estratègic d’innovació empresarial i generador d’identitat cultural, sinó, també, com a agent d’innovació social, a través de projectes, serveis i productes més sostenibles, accessibles i que milloren la vida de les persones. Aquests valors i objectius impregnen totes les estratègies i línies de treball de la ADCV i han sigut clau perquè l’associació siga triada com un dels partners oficials de la New European Bauhaus”, destaca Ángel Martínez, president de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana.

Es concediran tres guardons honorífics i un nou premi, al projecte o projectes amb major impacte positiu en la societat i l'entorn

Premis, exposició i llibre

Els Premis ADCV compten amb un jurat independent integrat per dissenyadors i dissenyadores de prestigi i altres persones afins al disseny. Es formaran dos grups, un per a ‘Disseny Gràfic i Digital’ i un altre per a ‘Disseny de Producte i d’Espais’.

Entre tots els treballs presentats, el jurat triarà els que siguen un “clar exponent de qualitat en disseny”, que constituiran la ‘Selecció ADCV’ i que estarà formada pels projectes finalistes, nominats als Premis. Aquesta primera fase de preselecció serà gestionada de manera digital.

En una segona fase, se sol·licitarà el lliurament de les peces originals finalistes. Després de ser valorades, per les persones que integren el jurat, es decidiran els premis ‘Or’ i ‘Plata’ en cada categoria, així com el ‘Premi Impacte Positiu’.

Els tres premis honorífics es decideixen per votació entre els socis i sòcies de la ADCV, d’entre les candidatures candidats proposades per la Junta Directiva de l’associació.

A més de l’exposició digital permanent en la nova web dels Premis ADCV, els guardonats s’exhibiran en una mostra física itinerant, que s’inaugurarà al juny, i seran recollits en un llibre, que inclourà una selecció dels projectes finalistes.

L’edició de 2022 compta amb el suport del centre d’innovació públic Las Naves i World Design Capital València 2022.