El disseny valencià ratifica la seua aliança de cara a la Capitalitat Mundial en 2022

16/03/21
El disseny valencià ratifica la seua aliança de cara a la Capitalitat Mundial en 2022

L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) i el Col·legi Oficial de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV) han formalitzat sengles convenis de col·laboració amb València Capital Mundial del Disseny 2022. Ratifiquen, així, una aliança que els uneix des de desembre de 2018, quan les tres entitats, i com a representants de professionals del disseny de la regió, van apostar de manera rotunda per convertir València en Capital Mundial del Disseny en 2022.

Els responsables i integrants de les tres entitats van ser clau en la materialització de la candidatura, tant en els treballs de realització del document de presentació, com en la visita del jurat a València, així com en la part de gestió i tresoreria dels mesos previs a la decisió final.

“La consecució que València siga Capital Mundial del Disseny en 2022 és, en gran part, gràcies al treball coordinat d’aquestes tres entitats. A nou mesos d’iniciar enguany en el que València serà el focus internacional del disseny mundial, les tres organitzacions hem segellat els nostres acords en un acte simbòlic que reforça la nostra relació i implicació per donar a conéixer als i les professionals del disseny fora de les nostres fronteres i, així, establir les bases d’una col·laboració a futur amb projectes comuns que es materialitzaran en els pròxims mesos”, ha explicat Xavi Calvo, director de València Capital Mundial del Disseny 2022.

"Amb la signatura d'aquest conveni, oficialitzem la línia de suport i treball conjunt que hem vingut construint en els últims exercicis". Ángel Martínez, president ADCV.

Els convenis entre la Associació València Capital del Disseny i el Col·legi Oficial de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV), d’una banda, i l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), per un altre, suposen fer un pas més en aquestes aliances, per a maximitzar i aprofitar les sinergies que permeten multiplicar els impactes positius que té aquesta designació per a posar en valor al disseny, les indústries creatives i als seus professionals, així com per a l’economia de la Comunitat Valenciana en el seu conjunt.

Ángel Martínez, president de la ADCV, destaca que aquestes aliances “fan que, a nivell nacional, siguem un exemple per al sector, per la unitat de nostres i els nostres professionals i entitats. Aquestes sinergies causen admiració entre la resta d’organitzacions que operen fora de la Comunitat Valenciana”.

Entre les línies de col·laboració recollides en el conveni amb la ADCV, estan “la realització conjunta d’iniciatives culturals, educatives i editorials; la cessió recíproca d’instal·lacions per al desenvolupament d’activitats puntuals; la cooperació en el camp de la investigació, i la col·laboració i assistència tècnica en el camp de les noves tecnologies”.

Els dos convenis busquen maximitzar les sinergies que permeten multiplicar els impactes positius que té aquesta designació per al sector creatiu i per a l'economia valenciana en el seu conjunt

Competitivitat, eficiència i sostenibilitat

“Amb la signatura d’aquest conveni, oficialitzem la línia de suport i treball conjunt que hem vingut construint en els últims exercicis. La ADCV compta amb una trajectòria consolidada en la realització de projectes que posen en valor el disseny com a mitjà per a aconseguir eficiència, sostenibilitat i competitivitat, tant del propi sector creatiu, com del conjunt del teixit empresarial valencià, amb el qual treballem en el nostre dia a dia. Tenim el convenciment que sumant forces aconseguirem un major abast”, destaca Ángel Martínez, president de la ADCV.

“Enguany, veuran la llum diversos projectes que tenim en marxa la ADCV i la Associació València Capital del Disseny de manera conjunta, que ajudaran a demostrar com el disseny i la creativitat afavoreixen la innovació i generen riquesa econòmica però, sobretot, contribueixen a cuidar del planeta i millorar la vida de les persones” afirma María Navarro, gerent de la ADCV.

Respecte al conveni amb el CDICV, des del Col·legi i València Capital Mundial del Disseny 2022 ja estan treballant en activitats conjuntes des de l’actualitat i fins a 2022, així com la col·laboració en el camp de la investigació, la didàctica, les tecnologies o la prestació de serveis d’interés mutu.

Segons paraules del seu Degà, Pepe *Cosín, “hui hem consolidat el que secundem des del primer dia. Per al sector del disseny d’interiors, aquest és un pas elegant per a posar en valor i oficialitzar el disseny professional d’interiors, que no sempre està ben entés en la societat, i el que aporta en el benestar de les persones, més després d’una pandèmia en la qual els espais han sigut clau, tant a casa com en els centres sanitaris”.

"Aquest és un pas elegant per a posar en valor i oficialitzar el disseny professional d'interiors, que no sempre està ben entés, i el que aporta en el benestar de les persones". Pepe Cosín, degà CDICV.

València Capital Mundial del Disseny 2022

La ciutat de València serà Capital Mundial del Disseny en 2022, després de la designació bianual duta a terme per la reconeguda institució World Design Organization. El projecte, promogut per la Associació València Capital del Disseny, compte des dels seus inicis amb l’impuls del Ajuntament de València, de la Generalitat Valenciana, IVACE, Visit València, Fira València i La Marina de València. A més de tindre com a entitats promotores a l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) i al Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV).

És una iniciativa que ha traspassat el local per a convertir-se en un projecte nacional amb el suport de tres ministeris: el Ministeri de Cultura i Esport; el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme; i el Ministeri de Ciència i Innovació, a més de moltes altres altres institucions i empreses.