La XII València Disseny Week plena els carrers de disseny del 4 al 8 d’octubre

29/09/21
La XII València Disseny Week plena els carrers de disseny del 4 al 8 d’octubre

La València Disseny Week (VDW) torna als carrers en 2021 amb un ampli i variat programa organitzat per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), gràcies a la participació, a través d’un procés obert, de professionals i estudis.

La trobada anual de disseny reuneix, en la seua XII edició, més de 20 propostes, des d’exposicions a xarrades, jornades, tallers, inauguracions i presentacions, amb continguts i enfocaments diversos i en diferents espais, tant instal·lacions tancades com en obert. Part d’ells, es retransmetran en streaming. Entre les novetats, estan les visites guiades i jornades de portes obertes en estudis.

Les activitats de la #VDW2021 s’orienten al públic en general, sempre amb caràcter obert i integrador. L’objectiu d’aquesta trobada anual és visibilitzar el talent del disseny valencià, tant a nivell nacional com internacional, així com posar en valor el seu abast i potencial com a impulsor de la innovació, la sostenibilitat i l’evolució social, cultural i econòmica.

Les activitats estan obertes a la ciutadania, que podrà assistir a tallers, presentacions, rutes i exposicions i conéixer el treball dels estudis de disseny, en les jornades de portes obertes

En tots els casos, es garantiran les mesures de seguretat per a tots els participants en l’actual context. Per a això, la participació en cada activitat requereix de confirmació. El programa complet, horaris i vies per a confirmar, està disponible en la web oficial de l’esdeveniment.

La #VDW2021 compta amb la cooperació de València Capital Mundial del Disseny 2022 i col·laboren el Ajuntament de València, la Generalitat Valenciana, Las Naves, READ (Xarxa Espanyola d’Associacions de Disseny), Fira Hàbitat i Feria València. Túria és la cervesa oficial i Pocket Design Guide, la guia oficial.

Entre les propostes de la València Disseny Week 2021 es troben: tallers i recorreguts guiats per l’art, la creativitat i el disseny del barri El Cabanyal i el Marítim de València -amb Portega Estudio Creativo-; l’exposició ‘ Dessign Island’, de Victoria Iranzo, recent guanyadora del 35é premie BMW de pintura, en la Galeria Punt, i un recorregut pels processos de co-creació de Zeta Beer+Trampolín Plataforma Creativa Inclusiva, abordats al costat de persones amb discapacitat.

S’inclouen, així mateix, l’acció ‘Amores Platónicos’, en la qual estudiants de Barreira Arte + Diseño portaran les seues creacions en forma de cartells per diferents espais de la ciutat; la expo ‘Matxemb-Art. El disseny portat a art’, que reinterpreta el disseny industrial a través de cinc taules, organitzada per Rosemile + Encru Design, i la mostra ‘RDS.10’, del Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana i la UPV, amb peces elaborades per alumnes i alumnes, en les quals es fusionen tecnologia i artesania amb criteris sostenibles, amb resultats singulars.

El món editorial i el disseny gràfic també seran protagonistes, amb les presentacions del llibre ‘Com ser un bon dissenyador de províncies’, de Añade Diseño, i de la publicació resultant del taller ‘Makea quinceañera’. A més, els col·lectius de disseny i activisme gràfic Makea Tu Vida i Un Mundo Feliz i el taller d’edició risográfica Per(r)ucho, proposen una sessió on es crearà i imprimirà una publicació col·lectiva en risografía – sistema d’impressió digital d’alta velocitat dissenyat per a realitzar grans tirades de fotocòpies i impressions-.

El dia 6, es presentarà el ‘Curs de co-disseny aplicat a l’àmbit de la salut’, organitzat per la ADCV i impulsat pel centre d’innovació Las Naves. Està dirigit per Raquel Pelta, especialista en co-disseny aplicat a l’àmbit social, i comptarà amb la participació del col·lectiu ‘Enfermeras por el cambio’.

Novetat en 2021: ruta guiada i portes obertes en estudis

En la línia d’acostar la labor dels professionals i estudis de disseny a la ciutadania, VDW amplia els seus continguts en 2021 amb VDW Design Walks, que inclou una ruta guiada i jornades de portes obertes. La ‘Ruta VDW El Carmen’ recorrerà els estudis El Almudín, PerezOchando i Ramón Esteve. Es desenvoluparà el dimarts 5 d’octubre, de 16 a 19 hores, i requereix de registre previ, enviant un email a info@adcv.com

Per part seua, els estudis Gimeno Gràfic (a Godella); PackCo, Brand & Packaging (a La Pobla de Farnals); Clausell Studio (Almassora); Cosín Estudio i Cosínroom, Pablo Mestre i Estudio Menta (els tres, a València) celebraran jornades de portes obertes durant la setmana. Els dies, hores e email de contacte per a la confirmació de visites a cadascun dels estudis estan detallats en la web oficial de l’esdeveniment.

En tots els casos, es garantiran les mesures de seguretat per a totes les persones. La participació en cada activitat requereix de confirmació

Miradors de l’Horta, projecte ‘Destacat VDW2021’

La ADCV és entitat col·laboradora de la segona edició del festival Miradors de l’Horta, que conjumina disseny, cultura i sostenibilitat per a promoure la reflexió sobre el futur de l’horta i la convivència entre espais agrícoles i urbans. Organitzat per la Mancomunitat del Carraixet i impulsat per Turisme del Carraixet, se celebra del 7 al 17 d’octubre.

L’eix vertebral és una exposició d’instal·lacions efímeres en l’horta, construïdes amb materials reciclats i reciclables. De les més de 40 propostes presentades en l’anomenada a projecte, van ser seleccionades set, dissenyades per Trashformaciones; Nituniyo+Memosesmas; Vitamin; Clap Studio, i per l’aliança de El Fabricante de Espheras, Maribel Alba, Isho Design i Clausell Studio.

El 8 d’octubre es durà a terme una visita exclusiva a aquestes instal·lacions per a socis ADCV i ‘WDC 2022 Creative Supporters’, al costat de representants dels estudis que les han dissenyades. El punt de trobada serà l’Ajuntament d’Albalat dels Sorells, a les 16h. La duració estimada és de 5 hores. Per a participar, és necessari inscriure’s, escrivint a info@adcv.com

Programa complet, horaris i vies per a confirmar la web de l’esdeveniment