València Disseny Week 2022

08/07/22
València Disseny Week 2022

L’any de València Capital Mundial del Disseny, l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) planteja  una edició especial de la València Disseny Week (VDW) amb activitats que destaquen el valor del disseny com a eina de millora de la qualitat de vida i de la competitivitat econòmica.

La setmana gran del disseny valencià se celebra aquest any del 19 al 23 de setembre, compartint dates amb Fira Hàbitat València, Miradors de l’Horta, Openhouse i la Setmana de la Mobilitat del Ajuntament de València entre altres trobades centrades en el disseny i la creativitat, aglutinats en el World Design Street Festival.

La VDW2022 manté el seu caràcter obert i col·laboratiu, amb un programa co-dissenyat al costat de professionals i empreses del disseny i la creativitat. En aquesta XIII edició, es manté el format mixt, amb activitats presencials i virtuals. Tant professionals com  estudis i empreses interessades a participar poden plantejar les seues propostes fins al 25 de juliol, a través del següent formulari: https://bit.ly/vdw2022propuestas

La setmana del disseny es caracteritza per un programa ampli i divers, que inclou des d’exposicions a xarrades, jornades, tallers, inauguracions i presentacions, amb diferents continguts i enfocaments. Aquestes es desenvolupen en diferents espais, tant instal·lacions com en obert, sota el paraigua de la marca i organització global. Poden plantejar-se iniciatives dirigides a tota mena de públics i en tot el territori de la Comunitat Valenciana.

Entre aquestes activitats, i després del positiu acolliment de 2021, es potencien les ‘Design Walks’, rutes per estudis de disseny de la Comunitat Valenciana, l’objectiu de la qual és donar visibilitat als processos de treball i organitzatius. Les rutes, en les quals poden participar tant estudis associats a la ADCV com a externs, s’organitzaran per municipis o zones dins d’aquests, per la qual cosa es requerirà d’un nombre mínim de participants perquè siguen viables.

A més, com en anys anteriors, el programa inclourà esdeveniments ‘Destacats VDW2022’, que es diferencien de la resta pel seu volum i impacte, en termes d’abast, emplaçament, necessitats de producció o rellevància de l’entitat que els organitza.

Les idees o projectes plantejats seran avaluats per una comissió de professionals, que decidirà quins d’elles s’integren en el programa final. Els criteris de selecció són: adequació als objectius de l’esdeveniment; qualitat; creativitat i innovació, i impactes positius, per a la societat, el seu entorn, així com per al sector i per als seus professionals.

Com a complement a aquest programa d’activitats, l’exposició ‘Premis ADCV 2022’, que recull els treballs guardonats en la VI edició dels guardons a l’excel·lència del disseny de la Comunitat Valenciana, pot visitar-se en el centre d’innovació Las Naves fins al 23 de setembre.

En aquesta XIII edició de la València Disseny Week són institucions i organitzacions col·laboradores el Ajuntament de València, la Generalitat Valenciana, World Design Capital València 2022, Las Naves, Fira Hàbitat i Nude. A més, compta amb Túria com a cervesa oficial i amb Pocket Design Guide com a guia oficial.

L’objectiu d’aquesta trobada anual, obert i col·laboratiu, és visibilitzar el talent del disseny valencià, tant a nivell nacional com internacional, així com posar en valor el seu abast i potencial com a impulsor de la innovació, la sostenibilitat i l’evolució social, cultural i econòmica.