Tens una proposta per a la València Disseny Week 2021?

15/07/21
Tens una proposta per a la València Disseny Week 2021?

La València Disseny Week, organitzada per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), aconsegueix la seua XII edició, que se celebrarà del 4 al 8 d’octubre de 2021. L’objectiu d’aquesta trobada anual, obert i col·laboratiu, és visibilitzar el talent del disseny valencià, tant a nivell nacional com internacional, així com posar en valor el seu abast i potencial com a impulsor de la innovació, la sostenibilitat i l’evolució social, cultural i econòmica. Compta amb un programa divers, que inclou des d’exposicions a xarrades, jornades, tallers, inauguracions i presentacions, amb diferents continguts i enfocaments. La #VDW2021 compta amb la cooperació de València Capital Mundial del Disseny 2022.

La VDW és un esdeveniment basat en la co-creació i la col·laboració: qualsevol professional o col·lectiu relacionat amb el sector del disseny i la creativitat, estiga o no associat a la ADCV, pot formular propostes d’activitats. Aquestes es desenvolupen en diferents espais, tant instal·lacions com en obert, sota el paraigua de la marca i organització global.

L'objectiu és visibilitzar el talent valencià i posar en valor el seu abast i potencial com a impulsor d'innovació, desenvolupament i sostenibilitat

En aquesta edició, el termini per a presentar-les s’estén fins al 10 de setembre. Les idees o projectes plantejats seran avaluats per una comissió de professionals, que decidirà quins d’elles s’integren en el programa final. Els criteris de selecció són: adequació als objectius de l’esdeveniment; qualitat; creativitat i innovació, i impactes positius per al sector i per als seus professionals.

El contingut de la València Disseny Week s’amplia, enguany, amb una nova iniciativa: ‘Design Walks’, rutes per estudis de disseny de la Comunitat Valenciana. L’objectiu és donar visibilitat als processos de treball i organitzatius dels equips de disseny de la regió. Les rutes, en les quals poden participar tant estudis associats a la ADCV com a externs, s’organitzaran per municipis o zones dins d’aquests, per la qual cosa es requerirà d’un nombre mínim de participants perquè siguen viables.

Un dels projectes destacats serà enguany Miradors de l'Horta, festival de disseny i cultura de l´horta valenciana

Una edició més, tindran cabuda en la Setmana del Disseny de València els projectes ‘Destacats VDW2021’, que es diferencien de la resta pel seu volum i impacte, en termes d’abast, emplaçament, necessitats de producció o rellevància de l’entitat que els organitza.

Enguany, un d’aquests projectes destacats serà Miradors de l’Horta, festival de disseny i cultura de l´*horta valenciana, organitzat per la Mancomunitat del Carraixet i impulsat per Turisme del Carraixet, amb la col·laboració de la ADCV.

Propostes mixtes

Les activitats proposades podran tindre format presencial o virtual, tenint cabuda totes dues opcions a la València Disseny Week 2021. Els estudis, entitats i professionals interessats a participar poden plantejar-los a través del següent formulari: ‘Proposta d’activitats per a la #VDW2021’