Primera missió virtual per a la internacionalització del disseny valencià

07/06/21
Primera missió virtual per a la internacionalització del disseny valencià

Regne Unit és el mercat objectiu de la primera de les missions virtuals organitzades per IVACE Internacional per a donar suport a la internacionalització de les empreses i professionals del disseny, en col·laboració amb l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV). L’acció es denomina Mission: Design, i en concret, participaran 13 estudis socis de la ADCV, especialitzats en els diferents àmbits del disseny: Alegre Design, Clausell Studio, Gallén+Ibáñez&Co, Gimeno Gràfic, Joanrojeski Estudi Creatiu, EstudiHac, Meteorit Estudi, Odosdesign, PackCo Brand & Embalatge, Ramón Esteve, Santiago Sevillano Studio, Silvia Mar_Studio i Yonoh Creative Studio.

La directora general d’Internacionalització de la Generalitat Valenciana, María Dolores Parra, ha explicat que aquesta acció, secundada per World Design Capital València 2022, “es realitzarà entre els dies 7 i 11 de juny, amb el lema ‘Uncover the amazing talent in the València Region’, i persegueix promocionar el disseny valencià fora de les nostres fronteres”.

L'acció es realitzarà entre els dies 7 i 11 de juny, amb el lema 'Uncover the amazing talent in the València Region'

La missió es desenvoluparà a través d’una plataforma virtual -dissenyada per Filmac-, que servirà tant per a donar a conéixer el portfolio dels estudis participants com per a donar cabuda a les trobades entre els estudis i els seus potencials clients i prescriptores, seleccionats en el mercat britànic a través de l’antena de l’IVACE a Londres.

Al llarg de la setmana, es duran a terme reunions privades entre els estudis i professionals de la Comunitat Valenciana participants i indústries, agents comercials, experts en decoració i prescriptores o intermediaris del Regne Unit.

El sector del disseny valencià s’ha caracteritzat per la seua gran projecció internacional, reforçada, en els últims anys, pels processos de globalització i digitalització de l’economia i, també, en gran part, per l’elecció de València com a Capital Mundial del Disseny en 2022. És una de les línies estratègiques de treball de la ADCV, que ha desenvolupat diferents programes de suport i promoció de l’activitat exterior dels seus professionals i empreses sòcies.

En aquest sentit, la missió virtual amb el Regne Unit dóna continuïtat, en el nou context, al programa ‘Follow Us’, que va posar en marxa la ADCV en 2019 per a informar i orientar sobre el procés d’exportació de serveis de disseny, amb suport d’IVACE Internacional -Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, dependent de la Conselleria d’Economia-, el ICEX i el Centre d’Innovació Las Naves. Es van dur a terme sessions informatives amb els organismes institucionals que gestionen les eines per a l’exportació i una sèrie de workshops impartits per dissenyadors professionals amb experiència en mercats exteriors.

"La col·laboració en aquesta missió virtual de l'IVACE Internacional suposa un pas més en la nostra estratègia d'internacionalització dels serveis de disseny valencià", Ángel Martínez, president de la ADCV.

Visió a llarg termini

“La col·laboració en aquesta missió virtual de l’IVACE Internacional suposa un pas més en la nostra estratègia d’internacionalització. A més, dóna resposta a una de les demandes que ens havien plantejat els nostres socis: s’establiran contactes i negociacions no sols amb potencials clients, sinó, també, amb prescriptores de serveis de disseny, amb els quals es poden formalitzar acords per a mantindre una acció comercial i de representació continuada dels nostres estudis al Regne Unit, generant altres oportunitats de negoci a mitjà i llarg termini. Esperem que aquesta experiència pilot aconseguisca l’objectiu de reforçar la connexió i relacions del disseny valencià amb el sector empresarial del Regne Unit i que siga la primera de moltes altres orientades a donar a conéixer el nostre sector i obrir oportunitats en altres territoris”, assenyala Ángel Martínez, president de la ADCV.

En el cas de la Comunitat Valenciana, la contribució del sector del disseny al PIB autonòmic es xifra en 3.762 milions d’euros, el 2,1%, segons les dades de l’estudi ‘L’Economia del Disseny en la Comunitat Valenciana’, dut a terme per la ADCV amb finançament de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI).