Jornada de presentació del primer estudi de EnCircular

28/01/22
Jornada de presentació del primer estudi de EnCircular

Generar coneixement propi vinculat a l’economia circular per a reforçar el sistema innovador de la Comunitat Valenciana és un dels objectius estratègics de EnCircular, projecte posat en marxa al novembre de 2020 per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), amb el suport de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i que té el seu principal fonament en la plataforma digital encircular.es.

En aquesta línia, des de la ADCV s’ha dut a terme el primer estudi sobre el grau de coneixement i d’integració real d’estratègies i accions vinculades a l’economia circular en el teixit empresarial de la regió. Els resultats permeten comptar amb una base d’informació real sobre la qual definir plans i estratègies d’innovació per a avançar cap a models més sostenibles i competitius.

Les seues principals conclusions es presentaran en una jornada que se celebrarà el dijous 17 de febrer, a les 10:30h, en el centre d’innovació Las Naves (C/Joan Verdeguer, nº16, València), on comunicarem, també, les novetats incorporades en la plataforma encircular.es i comptarem amb les intervencions de responsables de casos d’èxit de circularitat en organitzacions.

L’estudi ‘L’economia circular en l’ecosistema empresarial de la Comunitat Valenciana’ recull una visió global de l’economia circular, des de la definició d’estratègies corporatives a la de productes i serveis; la cadena de subministrament de matèries primeres, aigua i energia; la producció; la distribució; reciclatge, reparació, reutilització i recuperació; la implicació de les persones consumidores; el paper del disseny en la innovació, o el grau de coneixement i utilització de sistemes públics de suport a l’economia circular.

Per a realitzar la investigació, s’ha comptat amb la col·laboració dels experts en sostenibilitat Elena Galante i Arturo Jiménez i amb la consultora especialitzada GfK.

PROGRAMA

10:30h. Bienvenida
Andrés García Reche, vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI)
Ángel Martínez, president de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV)

10:45h. Presentació de l’informe ‘L’economia circular en l’ecosistema empresarial de la Comunitat Valenciana’
María Navarro, gerent de la ADCV i directora de EnCircular
Laura Serrano, sènior researcher en GfK
Elena Galante, experta en Responsabilitat Social, i Arturo Jiménez, soci director de The Blue Plan.

11:25h. Presentació de les novetats d’Encircular.es
Rafael Armero, coach en creativitat. Director estratègic de EnCircular

11:45h. Iniciatives i casos d’èxit ‘circulars’
Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC). Projecte CircularStart. Laura González, tècnic de l’àrea de Sostenibilitat.
The Gravity Wave. Amaia Rodríguez, cofundadora i CEO.
Levantina. Gloria Costas, Quality Manager.

12:30h. Conclusions i visió de futur

Estarem encantats que ens acompanyeu i de continuar generant aliances en pro de la construcció d’un sistema més integrador i sostenible.