El Jurat inicia la deliberació en uns Premis ADCV amb rècord de registres

11/03/22
El Jurat inicia la deliberació en uns Premis ADCV amb rècord de registres

La sisena convocatòria dels Premis de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) ha batut rècord de candidatures, amb 555 treballs registrats, entorn d’un 25% més que en l’anterior edició. Les i els integrants del jurat dels guardons, del qual formen part dissenyadores i dissenyadors i professionals referents per al sector del disseny, han iniciat les primeres deliberacions. D’elles resultaran els treballs integrants de la ‘Selecció ADCV’, llista definitiva de nominats als Premis, en les categories de disseny gràfic, digital, producte i espais.

El jurat treballa en dos grups: un centrat en les categories de ‘Disseny Gràfic i Digital’ i un altre en ‘Disseny de Producte i d’Espais’. El primer està integrat per Josep María Mir, director creatiu de Summa; Ena Cardenal de La Nuez, dissenyadora gràfica i directora d’art, i Jessica Travieso, editora cap de continguts de Awwwards. El segon, està format per Javier Abio, cofundador i editor de Neo2 Magazine; María Ruiz, de l’estudi d’interiorisme, dissenye industrial i arquitectura Lagranja Design, i Brigitte Sauvage, dissenyadora industrial i d’interiors.

En la primera fase, s'elaborarà la ‘Selecció ADCV’, llista definitiva de nominats als Premis, en les categories de disseny gràfic, digital, producte i espais

Els 555 dissenys presentats han sigut realitzats per estudis, professionals, estudiants o equips de disseny d’empreses de la Comunitat Valenciana -membres o no de la ADCV- i produïts o difosos per primera vegada entre l’1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2021. Encara que la convocatòria és bianual, l’última edició va haver d’ajornar-se per les restriccions imposades amb motiu de la pandèmia de coronavirus.

“La gran quantitat i, sobretot, la qualitat de les candidatures registrades demostra que, pese a l’impacte de la pandèmia en tots els àmbits de la vida i l’economia, el disseny no sols ha mantingut la seua activitat, sinó que l’ha reforçada, consolidant el seu paper com a sector dinamitzador i transformador de la nostra realitat i aliat estratègic per a institucions i empreses en la seua respectiva labor”, destaca Ángel Martínez, president de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana.

Aquesta primera fase de selecció dels Premis ADCV, que ha arrancat aquesta setmana, es durà a terme de manera en línia. En la segona fase, se sol·licitarà el lliurament de les peces originals. Després de ser valorades, el jurat decidirà els premis ‘Or’ i ‘Plata’ en cadascuna de les 38 categories, així com els nous ‘Premis Impacte Positiu’.

DRAG

Quant als tres premis honorífics -‘Premi ADCV Entitats’, ‘Premi ADCV Innovació’ i ‘Premi ADCV a la Trajectòria Professional’-, es decideixen per votació entre els socis i sòcies de la ADCV, d’entre les candidatures candidats proposades per la Junta Directiva de l’associació.

La nova web dels Premis ADCV recull una mostra digital de projectes premiats i finalistes, als quals se sumaran els de la convocatòria de 2022. A més, els premiats en la present edició seran exposats en una mostra física itinerant, que s’inaugurarà al juny, i seran recollits en una publicació, que inclourà una selecció dels projectes finalistes.

Reconéixer l’aportació del disseny

Els Premis ADCV 2022 compten amb el suport de la Generalitat Valenciana, Diputació de València, Ajuntament de València, World Design Capital València 2022 i el centre d’innovació Las Naves. A més, col·laboren en aquesta edició la Red Española de Asociaciones de Diseño (READ); l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics (ADG-FAD); el Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV); la Associació de Professionals de la Il.lustració Valenciana (APIV); el Col·legi Oficial de Publicitaris i Relacions Públiques de la Comunitat Valenciana; la Associació de Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (ComunitAD); la Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló, La Exprimidora; València Plaza; DXI Magazine, i DissenyCV.

L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana va posar en marxa els seus premis en 2009, amb l’objectiu de “premiar l’excel·lència del disseny i reconéixer l’impacte positiu econòmic, social, ambiental i cultural que aporta la seua integració en empreses, institucions i projectes”.

Tota la informació sobre la convocatòria dels Premis ADCV 2022 es recull en la nova pàgina web oficial, www.premiosadcv.com, plataforma que ha sigut dissenyada per l’estudi Yinsen, integrat per les creatives Lorena Sayavera i María Pradera, pertanyent a la ADCV.