L’ADCV col·labora amb ACICOM en una jornada sobre l’ús de disseny en associacions

21/11/23
L’ADCV col·labora amb ACICOM en una jornada sobre l’ús de disseny en associacions

L’ADCV col·labora amb ACICOM, Associació de Ciutadania i Comunicació, en l’organització de la jornada ‘Disseny i Acció. Estratègia i comunicació visual per a l’impuls de les associacions’, que té com a objectiu posar en comú bones pràctiques, eines i idees per a millorar la comunicació visual d’aquestes organitzacions.

L’assistència és oberta i gratuïta per a totes les persones, particulars i professionals que vulguen participar, fins a completar l’aforament. Tindrà lloc el dissabte 2 de desembre, a la sala Goerlich del Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC) i compta amb el suport de la Conselleria de Participació i Transparència de la Generalitat Valenciana.

La jornada donarà inici a les 10.30 hores, amb un desdejuni, al qual seguirà l’acte d’inauguració, per part de Juan Medina, president de ACICOM, i Yolanda Herráiz, presidenta de l’ADCV.

A continuació, nostra gerent, María Navarro, parlarà sobre les oportunitats de comunicació i participació que ofereix el disseny a les organitzacions. A més, exposarà alguns recursos gratuïts en els quals poden secundar-se, com l’eina d’autodiagnòstic del disseny en les organitzacions D-ToolBox, desenvolupada en el marc del Observatorio sobre el Impacto del Diseño (OID!), o la plataforma Contratardiseño.es, tots ells, projectes de l’ADCV.

Una vegada finalitzat eixe bloc, donarà principi la part central de la jornada, on diferents professionals i estudis de disseny exposaran alguns dels projectes que han sigut realitzats per encàrrec d’associacions. Ángel Gráfico, Juliane Petri, The Lab, Granissat, Tomás Gorría i Hoy es el Día seran els encarregats de les ponències.

Després, tindrà lloc una taula redona que comptarà amb la participació de Lambda, Amics de Velluters i la pròpia ACICOM, entre altres organitzacions. En eixe espai, les associacions parlaran sobre les seues pròpies experiències en matèria de comunicació i disseny.

A la vesprada, la jornada adquirirà un caràcter més pràctic, amb el taller ‘El viatge de comunicar la identitat de col·lectiu’, que serà impartit pel coach creatiu i formador Rafael Armero. L’objectiu d’aquesta sessió és ajudar les associacions a conéixer el seu punt de partida, repensar la seua marca i adquirir eines per a comunicar.

Pots consultar el programa complet, ací.

➡️ Per a assistir a la primera part de la trobada, durant el matí, és necessari inscriure’s en AQUEST FORMULARI.

➡️ El taller pràctic impartit per Rafael Armero compta amb només 15 places. Les persones interessades, poden reservar la seua EN AQUEST FORMULARI.

Imatge gràfica de la jornada

La imatge i la comunicació visual de la trobada han sigut dissenyades per l’estudi creatiu Locandia. ACICOM ha confiat, una vegada més, en César Martínez i Rosana Monrós, que ja es van encarregar de la imatge de l’IX Festival de Cinema Ciutadà Compromés.

Segons expliquen, la identitat textual d’aquestes jornades “encapsula la necessitat d’utilitzar el disseny, tant des d’un punt de vista estratègic com estètic, servint de catalitzador de l’acció i el canvi social”.

Locandia ha volgut plasmar en la imatge l’analogia entre la unitat mínima del disseny, el píxel, i la individualitat de l’ésser humà. “Així, cada píxel és un ésser que s’uneix i es relaciona amb els altres, generant fluxos de pensament, d’idees i d’accions. El món associatiu és la forma civil d’organització en la qual individus i fluxos de pensament s’ordenen en la cerca de fins comuns”, detallen.