Disseny i innovació social se citen en la 34 PechaKucha Night

14/04/21
Disseny i innovació social se citen en la 34 PechaKucha Night

PechaKucha Night celebra, aquest divendres, 16 d’abril, una nova edició a València, amb una proposta que uneix disseny i innovació social. La inclusió a través d’iniciatives i projectes creatius, la lluita contra la violència de gènere, la cultura com a punt de trobada i la reivindicació de la presència i protagonisme de la dona en el món del disseny són alguns dels temes que presentaran els nou convidats a la 34 trobada d’aquesta iniciativa internacional que s’organitza a València. L’esdeveniment, que té com a escenari el centre d’innovació Las Naves, arrancará amb la conferència de Juli Capella, arquitecte i escriptor reconegut per ser un dels màxims referents i impulsor de la difusió del disseny a Espanya.

PechaKucha Night és una iniciativa nascuda a Tòquio (el Japó), amb el propòsit de difondre el disseny. En l’actualitat, centenars de ciutats al voltant del món estan adherides a aquesta proposta, una d’elles, València. Es caracteritza per la seua mirada social a la creativitat, la innovació i el disseny, i perquè cadascun dels participants, siga com siga la ciutat, disposa de 20 imatges, amb 20 segons per cadascuna d’elles, per a explicar el seu projecte o filosofia de treball.

A València, PechaKucha està promogut per Tomás Gorria i Paco Ballester, responsables de les publicacions especialitzades DissenyCV, Dúplexs i l’espai Dúplex Ràdio, amb el suport de l’Ajuntament de València, a través de les Naus.

El cartell de l’edició 34 de PechaKucha Night València ha sigut realitzat pels dissenyadors César Martínez i Rosana Monrós, d’estudi Locandia, membres de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana. Els creatius expliquen en què s’han inspirat, quins han intentat transmetre i en quines línies i elements s’han secundat per a aconseguir-ho en una entrevista publicada per DissenyCV.

A més, entre en panell de convidats estan Irene Morant i Javier La Casta, també pertanyents a la ADCV, per a presentar, respectivament, els seus projectes ‘Sororitat Creativa’, que analitza la presència de la dona en el món del disseny, i “Trampolí”, plataforma digital per al foment de la inclusivitat dirigit a persones amb discapacitat intel·lectual.

"Tota innovació social implica un esforç, un compromís d'una persona o grup de persones per progressar i avançar en una direcció concreta. Es tracta de visionar un futur millor, un objectiu i pujar pas a pas els esglaons que porten a aquest lloc. Per això, el símbol utilitzat és l'escala". Rosana Monrós i César Martínez, autors del cartell.

A València, el PechaKucha està obert a disciplines com el disseny gràfic i de producte, l’arquitectura, interiorisme, fotografia o il·lustració.

Creativitat amb impacte social

Juli Capella donarà el tret d’eixida al panell de participants en aquesta edició de la trobada. Capella compagina la seua activitat regular com a arquitecte amb la col·laboració en mitjans en els quals reflexiona sobre disseny i el comissariat d’exposicions enfocades en el disseny amb un component social.

La seua intervenció donarà pas a la dels nou creatius convidats, que faran les seues presentacions en el format de 20 imatges de suport, amb una duració de 20 segons per imatge. Són:

1. Marina Puyuelo (Projecte Glocal Co-Disseny, de la Universitat Politècnica de València).

2. Agència Sapristi-Decom (projecte “Artemis” contra la violència de gènere).

3. Carmen Martí (finalista del Premi Talent Jove Bancaixa).

4. Sonia Rayos i Silvana Andrés (projecte de mediació cultural per a Centre del Carme).

5. Sebastián Salcedo (projecte «Vida i melodies»).

6. Museu Virtual de Quart de Poblet.

7. «Espais inclusius»: Eva Raga (de Fent Estudi) i Begoña Tomás (de Nautae-Salut mental), amb el projecte «Un pati per a totes».

8. Trampolí, plataforma creativa inclusiva (Javier La Casta e Yvette García)

9. Irene Morant (amb el seu projecte «Sororitat Creativa»), sòcia de la ADCV.