El ‘Código Deontológico del Diseño READ’, a debat a València el 22 de juny

15/06/22
El ‘Código Deontológico del Diseño READ’, a debat a València el 22 de juny

El nou Àgora València és l’escenari triat per la Red de Asociaciones Españolas de Diseño (READ) per a presentar oficialment el ‘Código Deontológico del Diseño READ’, en una jornada que s’integra en el programa oficial de València Capital Mundial del Disseny. Està oberta a totes les persones interessades, fins a completar aforament.

Aquest document, primer codi deontològic de disseny elaborat a Espanya, va ser aprovat per unanimitat per l’Assemblea General de READ el passat 11 de març. És fruit del treball i col·laboració de més de mig centenar de professionals de diferents camps al llarg de huit anys.

Amb un total de 26 pàgines i 56 articles, el ‘Código Deontológico del Diseño READ’, redactat pel professor i membre del departament de Teoria i Anàlisi del Disseny de la ESDi-URL, Antoni Mañach, suposa una important fita per a la Red de Asociaciones Españolas de Diseño i compleix un dels seus objectius fundacionals: comptar amb normes que representen una eina indispensable per a regular i millorar el desenvolupament de la professió i de la comunitat del disseny.

La jornada està obert a totes les persones interessades, amb entrada gratuïta en Àgora València, fins a completar aforament

Jornada d’anàlisi i debat

La trobada de presentació del ‘Código Deontológico del Diseño READ’ tindrà lloc dimecres que ve 22 de juny, a les 10 hores, en Àgora València (Plaza de l’Ajuntament).

Reunirà representants del món del disseny, de l’educatiu, cultural, empresarial i institucional. Es posaran sobre la taula, s’analitzaran i debatran els diferents punts, àmbits i visions de la seua aplicació.

Durant la trobada, intervindran la presidenta de la Red de Asociaciones Españolas de Diseño (READ), Uqui *Permui; Antoni Mañach, redactor del Codi Deontològic, i el director de World Design Capital València 2022, Xavi Calvo.

A més, participen Fernanda Escribano, directora general de Promoció Institucional de la Generalitat; Esti Iregi, directora de l’Escola d’Art i Superior de Disseny pública d’Euskadi (Idarte) i secretària de l’Associació Espanyola de Centres Superiors d’Ensenyaments Artístics (ACESEA); Eugenio Vega, president de la Confederació d’Escoles d’Arts Plàstiques i Disseny (CEA), i José Mª Pantoja, responsable de comunicació corporativa del Grup Consentino, en una taula moderada per Ángel Martínez, president de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana.