Oberta la convocatòria dels Premis ADCV 2024!!!

01/02/24
Oberta la convocatòria dels Premis ADCV 2024!!!

Obrim la convocatòria de la VII edició dels Premis ADCV, que tenen com a objectiu “premiar l’excel·lència del disseny i reconéixer l’impacte positiu econòmic, social, ambiental i cultural que aporta la seua integració en empreses, institucions i projectes”. Una edició que incorpora novetats que suposen un salt qualitatiu en la trajectòria d’aquests guardons, que reflecteix l’evolució que està experimentant el sector en els últims exercicis i de cara al futur, com a agent clau d’innovació en la transició cap a nous models econòmics i socials més sostenibles i inclusius.

El termini de registre de candidatures s’estén des de l’1 fins al 29 de febrer. Poden presentar-se treballs d’estudis, professionals, estudiants o equips de disseny d’empreses de la Comunitat Valenciana, siguen o no membres de l’ADCV, produïts o difosos per primera vegada entre l’1 de gener de 2022 i el 31 de desembre de 2023.

Tota la informació sobre la convocatòria i l’accés al registre estan disponibles en la web www.premiosadcv.com.

El termini de registre de candidatures s'estén des de l'1 fins al 29 de febrer i pot realitzar-se a través de la web oficial dels guardons: www.premiosadcv.com

La campanya dels Premis ADCV 2024, creada pel col·lectiu Atientas (integrat per Nacho Pérez, Diego March i José Alonso), posa el focus en eixe paper del disseny com a transformador de realitats, amb un doble objectiu: promoure i consolidar eixa imatge del sector i els seus integrants entre tots els seus grups d’interés i impulsar la consciència interna de les i els professionals del sector respecte a la seua corresponsabilitat i el seu paper actiu en la construcció d’un món millor per a totes les persones.

“Amb aquest enfocament conceptual, la campanya suma valor als Premis ADCV, en convertir-los en vehicle de reconeixement, difusió, conscienciació i promoció de les bones pràctiques en el disseny, un dels eixos centrals de l’activitat de l’associació. Volem visibilitzar la gran faena que el disseny de la Comunitat Valenciana està duent a terme, com a aliat estratègic d’institucions, empreses i altres organitzacions, però, sobretot, com a aliat de les persones i del planeta”, va indicar Ramón Arnau, president de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, en l’esdeveniment de presentació dels VII Premis ADCV, en Las Naves.

Un ampli espectre de guardons

Entre les novetats, s’estableix una nova categoria, ‘Altres Àrees del Disseny’, dirigida a projectes de disseny social o per a la innovació social, disseny de serveis, disseny experimental, disseny estratègic, disseny de sistemes i, en general, totes les noves pràctiques del disseny que no queden recollides en les categories clàssiques.

En total, els Premis ADCV compten amb prop de 40 categories, que abasten tots els camps de les disciplines de disseny gràfic i digital, de producte, d’espais i ara també ‘Altres Àrees del Disseny’. En cadascuna d’elles, es triarà un premi ‘Or’ i un altre ‘Plata’. A més, s’atorguen els ‘Premi Impacte Positiu’, que reconeixen projectes que contribueixen de manera destacable a la millora de la societat i l’entorn.

Es mantenen en aquesta edició els tres guardons honorífics: ‘Premie ADCV Entitats’; ‘Premi ADCV Innovació’, i ‘Premi ADCV a la Trajectòria Professional’.

Un altre avanç és que es reforça l’aliança amb els guardons internacionals iF Design Awards. En concret, tots els treballs de disseny finalistes en els Premis ADCV 2024 estaran exempts de la quota d’inscripció en la primera fase de la convocatòria i no se sotmetran a la primera ronda de deliberació del jurat -és a dir, automàticament seran finalistes dels premis iF-.

Els Premis ADCV 2024 compten amb el suport de Generalitat Valenciana, Ajuntament de ValènciaLas Naves. A més, col·laboren en aquesta edició la Red Española de Asociaciones de Diseño (READ); el Colegio de Diseñadores de Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV); el Col·legi Oficial de Publicitaris i Relacions Públiques de la Comunitat Valenciana; l’Associació de Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (ComunitAD); l’Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló, La Exprimidora; CulturPlaza (Valencia Plaza); DXI Magazine; DissenyCV, i Flat Magazine.

Premis, exposició i llibre

El jurat dels Premis ADCV és independent, integrat per dissenyadors i dissenyadores de prestigi i altres persones afins al disseny. Es formaran dos grups, un per a ‘Disseny Gràfic i Digital’ i un altre per a ‘Disseny de Producte, Espais i Altres Àrees del Disseny’.

Entre tots els treballs presentats, el jurat triarà els que siguen un “clar exponent de qualitat en disseny”, que constituiran la ‘Selecció ADCV’, els projectes finalistes, nominats als Premis. Aquesta primera fase de preselecció serà gestionada de manera digital. En una segona fase, se sol·licitarà el lliurament de les peces originals finalistes. Després de ser valorades per les persones que integren el jurat, es decidiran els premis ‘Or’ i ‘Plata’ en cada categoria, així com els premis ‘Impacte Positiu’.

Els tres premis honorífics s’elegeixen per votació entre els socis i sòcies de l’ADCV, d’entre les candidatures proposades per la Junta Directiva de l’associació.

A més de l’exposició digital permanent en la web dels Premis ADCV, els treballs guardonats s’exhibiran en una mostra física, que s’inaugurarà al setembre en Las Naves, i seran recollits en un llibre, que inclourà els projectes finalistes.