Quatre professionals vinculades a la ADCV, en el jurat dels iF Design Award 2022

11/01/22
Quatre professionals vinculades a la ADCV, en el jurat dels iF Design Award 2022

Les dissenyadores Marisa Gallén, Inma Bermúdez i Clara del Portell, sòcies de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), i la gerent de l’organització, María Navarro, estan entre les deu persones professionals de tota Espanya que formen part del jurat dels iF Design Award 2022, un dels certàmens internacionals de disseny amb més prestigi i abast. En total, 132 professionals de més de 20 països integren els diferents jurats dels guardons, que, un any més, baten rècord en projectes presentats, amb més de 10.000 candidatures, de totes les regions del món.

Els jurats deliberaran per a decidir els premiats en les 80 diferents categories, que s’engloben en nou disciplines: disseny de producte; de comunicació; d’envasos; arquitectura; arquitectura d’interiors; concepte professional; disseny de serveis; experiència d’usuari, i interfície d’usuari. El procés d’avaluació es desenvoluparà amb dues fases: preselecció i selecció final.

L'edició de 2022 ha batut rècord de candidatures, amb més de 10.000 treballs presentats, d'estudis i professionals de països de tot el món, en 80 diferents categories

La cerimònia de lliurament dels guardons se celebrarà el 16 de maig, en el Friedrichstadt-Palast de Berlín, Ciutat del Disseny de la UNESCO. Les obres premiades es presentaran en exposicions i altres esdeveniments, com a setmanes del disseny, fires i trobades institucionals, en format físic i digital. A més, seran recollits en la web oficial de iF Design i formaran part de la ‘col·lecció especial de guanyadors’, de manera indefinida.

Els iF Design Award es van entregar per primera vegada en 1954, amb l’objectiu de reconéixer els millors treballs de disseny del món i es convoquen cada any. Estan promoguts i gestionats per la iF Design Foundation i el jurat l’integren reconeguts experts en disseny, “la qual cosa garanteix la seua independència, transparència i un procés de selecció just”, subratlla l’organització.

En 2021, es van registrar quasi 10.000 candidatures, presentades per 3.693 participants, de 52 països. El jurat va estar integrat per 98 professionals, de 20 nacionalitats.

El disseny de la Comunitat Valenciana va ser un dels grans triomfadors, amb més d’una vintena de reconeixements per a treballs desenvolupats per professionals, estudis i empreses vinculades al disseny. D’ells, quinze guardons van recaure en huit estudis vinculats a l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV): Inma Bermúdez; Clausell; Inclass; Santiago Sevillano Studio; Yonoh Studio; Arnau Reyna Studio; Gimeno Gràfic, i Odosdesign.

Referents amb gran trajectòria

Marisa Gallén, Premi Nacional de Disseny i Medalla de Belles arts de Sant Carles, és fundadora i directora de Gallén+Ibáñez&Co i presidenta de l’Associació València Capital Mundial del Disseny 2022. L’estudi presta serveis d’estratègia i creativitat en diferents àrees, des de disseny gràfic a embalatge, disseny digital i d’espais -senyalística, gràfica aplicada a l’espai i *retail-. Els seus treballs han rebut multitud de reconeixements.

Inma Bermúdez va fundar el seu propi estudi a València en 2007. El seu treball se centra en el disseny de productes, mobles i il·luminació, sempre amb focus la sostenibilitat. La seua llista de clients inclou signatures com Ikea, Roca, Rado i Lladró, i les seues propostes han rebut premis nacionals i internacionals.

Clara del Portell, dissenyadora industrial, va fundar en 2006, al costat d’Alex Selma, l’estudi Yonoh, que treballa en disseny de producte. Les seues propostes han sigut guardonades amb els premis de disseny més prestigiosos del món, com a Xarxa Dot, Good Design, Wallpaper Design Award i els iF Award, entre altres.

María Navarro porta més de 20 anys al capdavant de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV). Dirigeix la València Disseny Week i la plataforma Encircular.es, entre altres iniciatives. Coordina els Premis ADCV i diversos projectes relacionats amb l’economia del disseny. És membre del patronat de la Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana.