Els Premis ADCV 2022 ja tenen finalistes

04/04/22
Els Premis ADCV 2022 ja tenen finalistes

Els Jurats dels Premis ADCV 2022 han completat la primera part del procés de deliberacions, amb l’elecció dels treballs que passen a la fase final i opten als guardons. Integren aquesta selecció un total de 263 dissenys, realitzades per estudis, professionals, estudiants o equips de disseny d’empreses de la Comunitat Valenciana entre l’1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2021. Enhorabona a les i els seleccionats!!!

Tots aquests dissenys seran exposats en premiosadcv.com i recollits en una publicació impresa, que es llançarà després de la cerimònia de lliurament dels guardons als premiats, que celebrarem a la fi de maig.

En la VI edició dels Premis ADCV s’ha aconseguit rècord en candidatures, amb 555 treballs inscrits -un 25% més que en 2009-, en 38 categories, que han sigut valorats per un jurat independent integrat per dissenyadors i dissenyadores de prestigi i professionals afins al disseny. S’han organitzat en dos equips de jurats, un per a les categories emmarcades en ‘Disseny Gràfic i Digital’ i un altre per a les de ‘Disseny de Producte i d’Espais’.

La Selecció ADCV està integrada per 263 dissenys, realitzats o difosos en Comunitat Valenciana entre gener de 2019 i desembre de 2021

“El disseny de la Comunitat Valenciana és reconegut a nivell nacional i internacional i, en aquesta convocatòria de Premis ADCV, s’ha demostrat, una vegada més, el gran nivell, en nombre de treballs presentats i en la seua qualitat”, afirma Josep María Mir, director creatiu de *Summa, membre del jurat de ‘Disseny Gràfic i Digital’ al costat de Ena Cardenal de La Nuez, dissenyadora gràfica i directora d’art, i Jessica Travieso, cap de continguts i cofundadora de Awwwards.

Per part seua, Brigitte Sauvage, dissenyadora industrial i d’interiors que ha sigut part del jurat de ‘Disseny de Producte i d’Espais’ -amb Javier Abio, cofundador i editor de Neo2 Magazine, i María Ruiz, de l’estudi d’interiorisme, dissenye industrial i arquitectura Lagranja Design-, ha posat en relleu, “a més de la qualitat, la gran diversitat i varietat dels treballs presentats i la integració de criteris de sostenibilitat mediambiental en molts d’ells, tant en materials com en solucions i en processos”.

Dels 263 treballs seleccionats en la primera fase de deliberació dels Premis ADCV 2022, que s’ha desenvolupat en línia, 175 corresponen a les categories de disseny ‘Gràfic’ i ‘Digital’, 22 a ‘Espais’ i 66 a ‘Producte’. En la segona fase de deliberacions dels jurats, se sol·licita el lliurament de les peces originals finalistes.

En cadascuna de les 38 categories, s’opta a premis ‘Or’ i ‘Plata’. A ells se suma, en aquesta edició, un nou guardó: el ‘Premi Impacte Positiu’, al projecte o projectes que contribuïsquen, de manera especialment destacable, a la millora de la societat i l’entorn.

A més, les i els professionals, estudis i empreses integrants de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) han decidit atorgar els Premis Honorífics ADCV 2022 al dissenyador Paco Bascuñán Rams -a títol pòstum-, en la categoria de ‘Trajectòria Professional’, al Centre del Carme Cultura Contemporània, en la de ‘Entitats’, i a l’empresa de mobiliari Actiu, en ‘Innovació’.

DRAG

Premis ADCV 2022

Amb els Premis de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, tenim l’objectiu de “premiar l’excel·lència del disseny i reconéixer l’impacte positiu econòmic, social, ambiental i cultural que aporta la seua integració en empreses, institucions i projectes”.

Els Premis ADCV 2022 compten amb el suport de la Generalitat Valenciana, Diputació de València, Ajuntament de València, World Design Capital València 2022 i el centre d’innovació Les Naus, i amb la col·laboració de Cervesa Túria. A més, tenen com a col·lectius i entitats amigues a la Xarxa Espanyola d’Associacions de Disseny (READ); l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics (ADG-FAD); el Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV); la Associació de Professionals de la Il.lustració Valenciana (APIV); el Col·legi Oficial de Publicitaris i Relacions Públiques de la Comunitat Valenciana; la Associació de Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (ComunitAD); la Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló, La Exprimidora; València Plaza; DXI Magazine, i DissenyCV.

Tota la informació sobre la convocatòria dels Premis ADCV 2022 es recull en la nova pàgina web oficial, www.premiosadcv.com, plataforma dissenyada per l’estudi Yinsen.