Gal·la Premis ADCV, el 25 de maig en el Teatre Principal

29/04/22
Gal·la Premis ADCV, el 25 de maig en el Teatre Principal

El disseny de la Comunitat Valenciana es vestirà de gala el pròxim 25 de maig, en la cerimònia de lliurament dels Premis ADCV 2022. Professionals, estudis i referents del sector, representants institucionals, del món cultural, acadèmic i econòmic es reuniran en el Teatre Principal de València per a conéixer els millors treballs realitzats en el territori en els últims tres anys.

Les i els integrants dels jurats estan ultimant la segona fase de deliberacions, en la qual decidiran aquelles propostes que seran reconegudes amb els premis ‘Or’ i ‘Plata’ i les que mereixen el ‘Premi Impacte Positiu’, que s’atorga per primera vegada en aquesta edició.

Per a això, estan treballant la seua valoració sobre peces originals, en les 38 categories incloses en els guardons, en quatre àrees: disseny gràfic, digital, espais i producte. Les reunions s’estan celebren en el centre d’innovació Las Naves, a València, on es troba la seu de la ADCV.

En el transcurs de la gala de lliurament dels guardons, que donarà inici a les 19 hores, s’entregaran, també, els Premis Honorífics, que en aquesta edició han recaigut, per elecció de totes les sòcies i socis de la ADCV, en el dissenyador Paco Bascuñán Rams -a títol pòstum-, en la categoria de ‘Trajectòria Professional’; el Centre del Carme Cultura Contemporània, en la de ‘Entitats’, i l’empresa de mobiliari Actiu, en ‘Innovació’.

En els pròxims dies s’informarà sobre la manera de confirmar assistència a aquest acte.

Les 263 candidatures finalistes de la VI edició dels guardons estan sent valorades pel jurat independent, integrat per dissenyadors i dissenyadores de prestigi i professionals afins al disseny

Un jurat independent per a una edició de rècord

Les obres presentades estan sent valorades per un jurat independent integrat per dissenyadors i dissenyadores de prestigi i professionals afins al disseny, organitzat en dos grups, un per a les categories emmarcades en ‘Disseny Gràfic i Digital’ i un altre per a les de ‘Disseny de Producte i d’Espais’.

El primer està integrat per Josep María Mir, director creatiu de Summa; Ena Cardenal de la Nuez, dissenyadora gràfica i directora d’art, i Jessica Travieso, cofundadora i cap de continguts de Awwwards. El segon, està format per Javier Abio, cofundador i editor de Neo2 Magazine; María Ruiz, de l’estudi d’interiorisme, dissenye industrial i arquitectura Lagranja Design, i Brigitte Sauvage, dissenyadora industrial i d’interiors.

En la convocatòria de 2022, els Premis ADCV han aconseguit rècord en candidatures, amb més de 550 -un creixement del 25% respecte a l’anterior edició-. D’elles, 263 van ser seleccionades en la primera fase de deliberació dels jurats, que es va dur a terme en línia: 175 de les categories de disseny ‘Gràfic’ i ‘Digital’, 22 a ‘Espais’ i 66 a ‘Producte’.

Els Premis ADCV 2022 compten amb el suport de la Generalitat Valenciana, Diputació de València, Ajuntament de València, World Design Capital València 2022 i el centre d’innovació Las Naves, i amb la col·laboració de Cervesa Túria. A més, tenen com a col·lectius i entitats amigues a la Xarxa Espanyola d’Associacions de Disseny (READ); l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics (ADG-FAD); el Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV); la Associació de Professionals de la Il.lustració Valenciana (APIV); el Col·legi Oficial de Publicitaris i Relacions Públiques de la Comunitat Valenciana; la Associació de Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (ComunitAD); la Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló, La Exprimidora; València Plaza; DXI Magazine, i DissenyCV.

Tota la informació sobre la convocatòria dels Premis *ADCV 2022 es recull en la nova pàgina web oficial, www.premiosadcv.com, plataforma dissenyada per l’estudi *Yinsen de Lorena *Sayavera i María *Pradera, sòcies de la *ADCV.