Feliç 2022, Any del Disseny!!!

01/01/22
Feliç 2022, Any del Disseny!!!

Si tots els inicis d’any marquen un nou començament, l’arrancada de 2022 el fa d’una manera molt especial: València és ja la Capital Mundial del Disseny.

Una fita que permetrà als i les dissenyadores de la Comunitat Valenciana posar en valor el seu talent i creativitat, el seu caràcter innovador i la seua contribució a la construcció d’un món més sostenible i accessible per a totes les persones.

Precisament, un dels objectius clau, i una de les grans oportunitats que s’obrin amb la capitalitat, és acostar el món i el treball del disseny a la societat, a totes les persones. Perquè convivim amb el disseny de manera quotidiana en tots els aspectes de la nostra vida, però, la majoria de les vegades i per a la majoria de persones, passa desapercebut.

Tenim per davant un 2022 carregat de cites rellevants per al sector, que es van fer públiques fa unes setmanes i que desgranarem, a poc a poc. En total, i en el marc de València Capital Mundial del Disseny, s’han programat més de 100 activitats -com a conferències, congressos i trobades professionals, publicacions i produccions pròpies i exposicions-, que abasten totes les disciplines del disseny.

Afrontem, a més, l’exercici amb grans projectes com a associació. Entre ells, els Premis ADCV; la celebració de la major i més completa València Disseny Week; l’ampliació de la línia de treball en co-disseny; la celebració de les II Jornades de Tipografia i les III Jornades de Disseny per a la Innovació Social i Disseny Social; exposicions pròpies, com la dels ‘Premis ADCV’, nacionals, com ‘From Spain With Design’ de READ, i internacionals, com l’edició 68 de la mostra mundial del Type Directors Club; la col·laboració amb la tercera edició del Festival Miradors de l’Horta; noves accions d’internacionalització, i de col·laboració amb altres entitats i organitzacions.

També estem treballant en un salt qualitatiu en el projecte D-Tool, que avancem té a veure amb la posada en marxa d’un espai per a la investigació en disseny, i en la presentació del primer estudie sobre l”Economia circular en l’empresa de la Comunitat Valenciana’. Un informe dut a terme des de la plataforma EnCircular, que es complementarà enguany amb un ampli catàleg d’eines pràctiques i formatives d’accés gratuït.

Sense oblidar que els Premis Nacionals de Disseny tindran, un any més, accent valencià, amb Expormim, amb el màxim guardó en la categoria d’empreses, i Jaime Hayon, que desenvolupa el seu treball a València, en la de professionals.

Tots els projectes i accions, sense excepció, continuaran integrant i aplicant els valors i principis que han portat a la ADCV a ser nomenada partner oficial de la New European Bauhaus: aliances, co-disseny i co-creació; sostenibilitat; accessibilitat, i construcció d’un món més bell i acollidor per a totes les persones.

Ens espera un any molt intens, en el qual continuarem caminant al costat de totes i cadascuna de les persones que integren l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, aquelles amb les quals col·laborem i aquelles amb les quals i per a les quals treballem.

Gràcies per ser ací i un Feliç 2022 per a totes!!!