13 claus d’ADCV Growth per a una innovació i gestió més eficient i competitiva

18/07/23
13 claus d’ADCV Growth per a una innovació i gestió més eficient i competitiva

(María Navarro, gerent de l’ADCV)

Si haguera de resumir quins han sigut els factors de l’èxit de la primera edició del programa de millora de la innovació i la competitivitat en el disseny ADCV Growth serien, sens dubte, la professionalitat i la generositat. Professionalitat i generositat per part de les persones expertes que ens han guiat en cadascuna de les sessions però, també, professionalitat i generositat de dissenyadores i dissenyadors participants que han compartit els seus propis coneixements, experiències, fracassos i èxits, per a sumar en l’objectiu comú de millora contínua en el nostre sector.

De totes eixes aportacions, reflexions i debats, he extret i donat forma a alguns punts clau que poden ser molt útils tant per a la gestió d’empreses de disseny com d’altres indústries creatives. Ací van!

1. Planifica. Planeja una estratègia per a tindre clar on vols arribar, què vols ser, quin impacte tindràs, per què existeixes. No t’oblides de fer un diagnòstic de l’entorn, conéixer el teu context. Planifica totes les àrees del teu negoci cap al TEU PROPÒSIT (amb majúscules): des de la financera a la de màrqueting, l’estratègia del registre legal del teu projecte i la de comunicació amb els teus clients. Fes que totes les teues accions construïsquen amb un sentit i significat. Això t’aportarà avantatge competitiu.

2. Identifica patrons amb els quals pugues sistematitzar unes certes tasques habituals en el teu estudi. Tal com ens han ensenyat en diferents sessions d’ADCV Growth, és una cosa aplicable en molts nivells: patrons en tipus de clients, en comportaments de les persones, en el desenvolupament d’un projecte, en acords legals. Es tracta de tindre clares i definides unes certes variables comunes que solen ser presents en el nostre dia a dia per a així facilitar la seua gestió. Això ens permetrà anticipar-nos als problemes i actuar amb major efectivitat.