Els Premis ADCV 2024 s’aproximen al mig miler de candidatures

21/03/24
Els Premis ADCV 2024 s’aproximen al mig miler de candidatures

Els Premis ADCV 2024 han tingut un gran acolliment entre professionals, estudis, empreses i escoles de disseny de la Comunitat Valenciana i s’aproximen al mig miler de candidatures registrades. Les i els dissenyadors integrants del jurat, professionals de reconegut prestigi en diferents àmbits i disciplines del disseny, estan immersos en les valoracions i deliberacions de les quals resultarà la ‘Selecció ADCV’, llista definitiva de treballs nominats en la setena edició dels guardons.

En total, s’han registrat 476 candidatures, en les 37 categories definides: 295, en aquelles emmarcades en les disciplines de ‘Disseny Gràfic i Digital’ i 181 en les de ‘Disseny de Producte, Espais i Altres Àrees’. Aquesta nova categoria dona resposta a l’evolució experimentada en el sector: està dirigida a projectes de disseny social o per a la innovació social, disseny de serveis, disseny experimental, disseny estratègic, disseny de sistemes i, en general, totes les noves pràctiques del disseny que no queden recollides en les clàssiques.

El jurat treballa en dos grups. El primer, centrat en ‘Disseny Gràfic i Digital’, està integrat per Héctor Ayuso, fundador, director, director creatiu i comissari de OFFF i professor en Harbour Space i IDEP; Puli Arancibia, directora creativa especialitzada en identitat de marca, brànding i embalatge en Fagerström Studio, i Ainhoa Nagore, directora creativa i d’art en Studio Ainhoa Nagore.

En ‘Disseny de Producte, Espais i Altres Àrees del disseny’, les deliberacions són a càrrec de Carlos San José, dissenyador industrial expert en economia circular i co-creació estratègica, fundador de Circular Design Factory; Javier Jiménez, dissenyador d’interiors i arquitectura efímera en Studio Animal, i Granada Barrero, dissenyadora i consultora estratègica a Granada Barrero Studio.

“Estem molt satisfets i agraïts de poder comptar amb aquest excel·lent jurat en una edició dels Premis ADCV amb tan alta participació i, sobretot, amb un elevadíssim nivell quant a qualitat, creativitat i innovació en tots els àmbits, clar reflex de l’aliança estratègica entre disseny i teixit empresarial en l’evolució cap a nous modes de fer, de consumir, de viure i de compartir”, subratlla Ramón Arnau, president de l’ADCV.

DRAG
DRAG

Aquesta primera fase de selecció dels Premis ADCV s’està desenvolupant online. En la segona fase, se sol·licitarà a les seues autores i autors el lliurament de les peces originals seleccionades. Després de ser valorades, el jurat decidirà els premis ‘Or’ i ‘Plata’ en cadascuna de les 37 categories, així com els ‘Premis Impacte Positiu’, per a aquells treballs amb majors efectes quant a millora de la vida de les persones o del medi ambient.

Els tres premis honorífics -‘Premi ADCV Entitats’, ‘Premi ADCV Innovació’ i ‘Premi ADCV a la Trajectòria Professional’-, es decideixen per votació, d’entre les candidatures plantejades per les sòcies i socis de l’ADCV. Fins al 27 de març, poden registrar les seues propostes. Totes les rebudes seran avaluades per la Junta Directiva de l’associació, que elaborarà el llistat definitiu per a cadascun dels tres premis. Aquesta se sotmetrà a votació oberta entre totes les persones i empreses vinculades a l’ADCV.

A més del catàleg digital permanent dels projectes seleccionats i guardonats en la web dels Premis ADCV, aquests seran recollits en un llibre. Els treballs premiats en aquesta edició s’exhibiran en una mostra física, que s’inaugurarà al setembre en Las Naves.

Impuls en comunicació i aliances

La campanya dels Premis ADCV 2024, creada pel col·lectiu Atientas (Nacho Pérez, Diego March i José Alonso), posa el focus en el paper del disseny com a transformador de realitats, amb un doble objectiu: promoure i consolidar eixa imatge del sector i els seus integrants entre tots els seus grups d’interés i impulsar la consciència interna de les i els professionals del sector respecte a la seua corresponsabilitat i el seu paper actiu en la construcció d’un món millor.

Una altra novetat és que es reforça l’aliança amb els guardons internacionals iF Design Awards. En concret, tots els treballs de disseny finalistes en els Premis ADCV 2024 estaran exempts de la quota d’inscripció en la primera fase de la convocatòria i no se sotmetran a la primera ronda de deliberació del jurat -és a dir, automàticament seran finalistes dels premis iF-.

Els Premis ADCV 2024 compten amb el suport de la Generalitat Valenciana, Ajuntament de València i Las Naves. Estan patrocinats per  Rolser y Cerveza Turia. A més, col·laboren en aquesta edició la Red Española de Asociaciones de Diseño (READ); el Colegio de Diseñadores de Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV); el Colegio Oficial de Publicitarios y Relaciones Públicas de la Comunidad Valenciana; la Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (ComunitAD); la Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló, La Exprimidora; CulturPlaza (Valencia Plaza); DXI Magazine; DissenyCV, i Flat Magazine.