‘Prohibit fixar cartells. REA’ arriba al Museu de Belles Arts de Castelló

05/03/21
‘Prohibit fixar cartells. REA’ arriba al Museu de Belles Arts de Castelló

L’exposició ‘Prohibit fixar cartells. REA. Cartells valencians 2000-2020’, organitzada per la ADCV al costat de Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, arriba dimecres que ve, 10 de març, al Museu de Belles Arts de Castelló, on podrà visitar-se fins al 20 d’abril.

Durant els últims vint anys s’han dissenyat més cartells que mai en l’àmbit cultural i social. Aquesta peça gràfica ha aconseguit reivindicar-se com a format divulgatiu i de promoció per excel·lència i mantindre la seua hegemonia, adaptant-se al nou entorn digital. Sobre una paret o en una pantalla, institucions, empreses i professionals continuen confiant en el seu poder d’atracció i comunicació.

La mostra reuneix 600 peces emblemàtiques de professionals del disseny de la Comunitat Valenciana produïdes en les últimes dues dècades

La mostra es planteja com un homenatge al cartell, als seus creadors i entitats privades i públiques coneixedores de la funció i el valor del disseny. Reuneix 600 peces emblemàtiques de professionals del disseny de la Comunitat Valenciana, corresponents a diferents àmbits d’activitat i esdeveniments, la qual cosa la converteix en un recorregut per la història de la regió i la seua evolució social en les últimes dècades.

‘Prohibit fixar cartells. REA’ és una exposició comissariada pels dissenyadors Boke i MacDiego, secundada per Marc Martí i la World Design Capital València 2022, i ara en la seua adaptació a Castelló, compta també amb la col·laboració de La Exprimidora. S’ha concebut amb caràcter itinerant, i després del seu pas per València, i s’instal·larà en altres punts de la Comunitat Valenciana, en els pròxims mesos.

La inauguració oficial tindrà lloc el dimecres 10 de març, a les 12 hores, amb presència del conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el president de la ADCV, Ángel Martínez.