T’uneixes a la festa del disseny?? Gal·la Premis ADCV 2024. 6 juny

16/05/24
T’uneixes a la festa del disseny?? Gal·la Premis ADCV 2024. 6 juny

Iniciem el compte arrere per a conéixer el millor disseny de la Comunitat Valenciana: el dijous 6 de juny, celebrem la gala dels Premis ADCV 2024, que tindrà lloc en el Teatre Auditori Municipal – TAMA d’Aldaia i reunirà professionals del sector, autoritats i representants d’institucions, organitzacions empresarials, del món cultural i educatiu i d’empreses vinculades al disseny. Si vols assistir has de confirmar, ací.

El jurat dels guardons, integrat per professionals de prestigi del món del disseny, ha seleccionat les millors creacions del sector dels dos últims anys, després de dos mesos de deliberacions que s’han tancat amb dues intenses jornades de treball a València. Ha destacat la gran diversitat i qualitat dels treballs que han optat als guardons, així com l’alt percentatge de dissenys que integren criteris de sostenibilitat i ‘disseny per a totes les persones’.

En aquesta línia, Ramón Arnau, president de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, subratlla que “les peces finalistes de la VII edició dels Premis ADCV són exemple de la creativitat i de les infinites possibilitats que brinda el disseny per a impulsar la innovació i l’evolució del nostre món, cap a eixe futur que tots volem, més sostenible, conscient i inclusiu per a totes les persones. Posar en valor eixe paper transformador del disseny era l’objectiu principal d’aquesta edició dels guardons i les expectatives que teníem s’han superat amb escreix”.

La convocatòria dels guardons es va tancar amb 476 dissenys inscrits, en les 37 diferents categories, que es van sotmetre a la primera fase de valoració, realitzada en línia. En total, 236 la van superar: 130, corresponents a les disciplines integrades en les categories de disseny ‘Gràfic i digital’; 69, a ‘Producte’, 31, a ‘Espais’, i 6 a ‘Altres àrees del disseny’. (Tots els finalistes, ací).

El jurat ha treballat en dos grups, que es van reunir a València per a valorar de primera mà exemplars de les peces finalistes i definir el palmarés dels Premis ADCV 2024.

El grup encarregat de les categories de ‘Disseny Gràfic i Digital’ ha estat integrat per Héctor Ayuso, fundador del OFFF Festival i professor en Harbour Space i IDEP; Puli Arancibia, directora creativa especialitzada en identitat de marca, brànding i embalatge en Fagerström Studio, i Ainhoa Nagore, directora creativa i d’art en Studio Ainhoa Nagore.

Quant a les categories de ‘Disseny de Producte’, ‘Espais’ i ‘Altres Àrees del disseny’, les deliberacions han sigut a càrrec de Carlos San José, dissenyador industrial expert en economia circular i co-creació estratègica, fundador de Circular Design Factory; Javier Jiménez, dissenyador d’interiors i arquitectura efímera en Studio Animal, i Granada Barrero, dissenyadora i consultora estratègica a Granada Barrero Studio.

A més dels dissenys mereixedors dels premis ‘Or’ i ‘Plata’, han seleccionat aquells mereixedors dels ‘Premi Impacte Positiu’, per la seua contribució destacable a la millora de la societat i de l’entorn.

Durant la gala, es procedirà, també, al lliurament dels tres ‘Premis Honorífics’ de la VII edició dels guardons, resultat d’un procés de nominació i votació oberta a la participació de totes les entitats i professionals que formen part de l’ADCV. Han recaigut en el dissenyador Juan Nava, en la categoria de ‘Trajectòria Professional’, el Arxiu Valencià del Disseny, en la de ‘Entitats’, i Andreu World, en ‘Innovació’.

Tots els dissenys finalistes dels Premis ADCV 2024 estan exposats en la web oficial premiosadcv.com i seran recollits, al costat dels premiats, en una publicació impresa, que es presentarà durant la cerimònia.

En aquesta edició, s’ha reforçat l’aliança amb els guardons internacionals iF Design Awards: tots els treballs finalistes en els Premis ADCV estaran exempts de la quota d’inscripció en la primera fase de la convocatòria i seran automàticament finalistes dels premis iF.

Impuls en comunicació i aliances

La campanya dels Premis ADCV 2024, creada pel col·lectiu *Atientas (Nacho Pérez, Diego March i José Alonso), posa el focus en el paper del disseny com a transformador de realitats, amb un doble objectiu: promoure i consolidar eixa imatge del sector i els seus integrants entre tots els seus grups d’interés i impulsar la consciència interna respecte a la seua corresponsabilitat i paper actiu en la construcció d’un món millor.

Els Premis ADCV 2024 compten amb el suport de la Generalitat Valenciana, la Regidoria d’Acció cultural, Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València  i el centre de innovació Las Naves. Estan patrocinats per Rolser, Fernando Gil, Maora CeramicCerveza Turia. A més, col·laboren en aquesta edició la Red Española de Asociaciones de Diseño (READ); el Colegio de Diseñadores de Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV); el Colegio Oficial de Publicitarios y Relaciones Públicas de la Comunidad Valenciana; la Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (ComunitAD); la Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló, La Exprimidora; CulturPlaza (Valencia Plaza); DXI MagazineDissenyCV, i Flat Magazine.